GeriPilav Tarifleri Bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgur pilavı tarifi

Bulgur pilavı tarifi

Günün kurtarıcısı bulgur pilavını bir de böyle deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı karabiber

Bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Orta ateşte tereyağını eritin. Doğranmış soğanı koyup pembeleşinceye kadar pişirin. Küçük halkalara doğradığınız biberleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Domatesleri de ilave edip, domatesler eriyene kadar pişirmeye devam edin. Yıkanmış bulgurları ekleyerek birkaç kere karıştırın. Su, karabiber, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten aldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ve sonrasında servis yapın.