GeriPilav Tarifleri Böbrekli bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Böbrekli bulgur pilavı tarifi

Böbrekli bulgur pilavı tarifi

Hem görüntüsü hem de tadı ile tam bir lezzet şöleni...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet böbrek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 bardak iri bulgur
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Böbrekli bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını eritin. Bulguru içine atıp 3-4 dakika kavurun. 3 bardak sıcak su ilave edin, tuz atıp kısık ateşte pişirin.

Böbrekleri küçük küçük doğrayıp tencereye koyun. Suyunu bırakıp çekince soğan, tereyağı, yeşil biber, karabiber ve tuz atıp kavurun. Bulgur pilavını üstüne döküp sıcak sıcak servis yapın.