GeriPilav Tarifleri Balıklı pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balıklı pilav tarifi

Balıklı pilav tarifi

Balık eti ve pirinç taneleri arasındaki müthiş uyumu anlatıyor bu pilav...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 küçük mezgit
  • 1 kofananın kuyruk tarafı
  • Maydanoz
  • 2 baş soğan
  • 3/4 bardak pirinç
  • Defne yaprağı
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Balıklı pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci tuzlu suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin. Bir küçük soğanı halka halka doğrayın. Bir tencerede temizlenmiş kofanayı, soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin.

Geri kalan soğanları küçük küçük doğrayın. Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı un ilave edin. 5 dakika devamlı karıştırın. Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin. Kuyruğunu kesip, etlerini bir kenara ayırın. Aynı suda mezgiti de haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin.

Unla meyanelenen soğanların üzerine, haşlanmış pirinci koyup, karıştırın. Önce kofananın, ardından mezgitin etlerini pirincin içine katın. Tuz ve karabiber de koyup bir süre karıştırın. Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.