GeriPilav Tarifleri Bademli veya Antep fıstıklı pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli veya Antep fıstıklı pilav tarifi

Bademli veya Antep fıstıklı pilav tarifi

Farklı bir tarif olan bademli pilav sofralarınızda yer edinecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 200 gram kabuksuz tuzsuz badem veya kabuksuz Antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı tavuk suyu

Bademli veya Antep fıstıklı pilav tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklanmış pirinci bir kaba koyun, üstünü örtecek kadar sıcak su ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edin ve yarım saat bekletin.

Pilavı pişireceğiniz tencereye yağı koyup bademleri veya Antep fıstıklarını hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Sonra delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın. Aynı yağın üzerine tereyağını ilave edip eritin, içine pirinci koyun. Orta hararetli ateşte pirinci tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırarak kavurun. Pirinçlerin kırılmamasına özen gösterin. Kavrulmuş bademleri veya Antep fıstıklarını da ilave edip karıştırın, tuzu, şekeri ve kaynamış tavuk suyunu ekleyip, bir sefer daha karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca hemen ateşi kısıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pilavın üzerinde göz göz delikler oluştuğunda pişmiş demektir.

Tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika dinlendirmeye bırakın. Pilavı bir kevgir veya tahta kaşık yardımı ile dikkatlice karıştırın. Kapağını kapatıp, 5 dakika bekletin. Domates ve maydanozla süsleyerek sunabilirsiniz.