GeriEt Yemeği Tarifleri Bademli et tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli et tarifi

Bademli et tarifi
Badem eşliğinde lezzetini ikiye katlayan bu tarif vazgeçilmeziniz olacak.

Bademiyle eşliğinde lezzetini ikiye katlayan bu tarif vazgeçilmeziniz olacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram badem içi
  • 750 gram dana eti
  • 1/3 çay bardağı krema
  • 1,5 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bademli et tarifi Nasıl yapılır?

Bir cezvede su kaynatın. Bademleri, iç kabukları yumuşayana kadar kaynattığınız suda bekletin. Kabuklarını soyduktan sonra yağsız tavada rengi sararıncaya kadar kısık ateşte kavurun.

Küçük parçalar şeklinde dilimlediğiniz etleri tencereye alın. Üzerine 1,5 çay bardağı su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Soğanları rendeleyin, sarımsakları kıyın ve geniş bir tavada soteleyin. Et, rendelenmiş domates, salça ve dövülmüş damla sakızını ekleyip 2 dakika kavurun. Tarçın, kavrulmuş badem ve kremayı ekledikten sonra ocaktan alın.

Biraz karıştırıp servis yapın.