GeriDiyet Tarifler Antioksidan limonata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antioksidan limonata tarifi

Antioksidan limonata tarifi

Limonata özellikle sıcak havalarda ferahlatıcı etkisiyle çok tercih edilen bir içecek. Biz bu tarifimizde limonataya zencefil ve camu camu tozu da ekledik. Sonuçta hem lezzeti coştu hem de içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde antioksidan bir içecek hazırlamış olduk. Siz de limonatayı bu şekilde deneyebilirsiniz, çok beğeneceğinizi garanti edebiliriz.

  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre su
  • 4 sap nane
  • 6 adet limon
  • 1 adet fındık büyüklüğünde zencefil
  • 2 yemek kaşığı camu camu tozu

Antioksidan limonata tarifi Nasıl yapılır?

Limonu yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Zencefili soyun ve rendeleyin. Limon, zencefil, su ve camu camu tozunu derin ve geniş bir kapta karıştırın. Dolapta yarım saat bekletin.

Karışımı ince bir süzgeçle veya tülbentle süzün. Limonatayı bardaklara doldurun ve nane yapraklarıyla servis yapın.