GeriAirfryer Tarifleri Airfryer sarı burma tatlısı ( hazır yufkadan)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Airfryer sarı burma tatlısı ( hazır yufkadan)

Airfryer sarı burma tatlısı ( hazır yufkadan)

Ramazan ayı ile birlikte menülerde baklavalar iftar sofralarında yerini aldı. Vakti olmayanlara ve mutfakta kısa sürede harikalar yaratmak isteyenlere leziz bir baklava taraifimiz var. İşte çıtr çıtır airfryer sarı burma tatlısı (hazır yufkadan) tarifi

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 200 gram tereyağı

İç harcı için;

  • 50 gram sıvı yağ (yarım çay bardağı)
  • 3 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 3, 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Airfryer sarı burma tatlısı ( hazır yufkadan) Nasıl yapılır?

İlk olarak şerbet için şeker ve suyu 10 dk kaynatın ve kapatmaya yakın limonunu sıkın.

Tereyağını tavada eritin, sıvı yağ da ekleyip soğumaya bırakın.

Yağ soğuduktan sonra yufkayı tezgaha serin ve üzerine çok az yağdan sürün.

İçine cevizi serin ve oklavaya rulo şeklinde sarın. Büzüştürerek oklavadan çıkarın ve halka şeklinde yağlı kağıt serili airfryer haznesine koyun.

İkinci ve üçüncü yufkayı da aynı işlemlerden geçirerek, airfryer'ı 170 dereceye ayarlayın ve 20 dakika pişirin.

Süre sonunda eğer pişmemişse beş dakika kadar daha pişirin.

Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökerek iyiçe çıtırlaşması ve şerbeti çekmesi için bekleyin.

Ardından kesip servis edin. Afiyet olsun...