GeriEt Yemeği Tarifleri Adana kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adana kebabı tarifi

Adana kebabı tarifi

En sevilen kebaplardan biri olan Adana kebabını evinizde de hazırlayabilirsiniz. Üstelik yapılışı oldukça basit. Yanında pirinç pilavıyla da tadında doyum olmuyor. Peki Adana kebabı nasıl yapılır? İşte sofranızı şenlendirecek Adana Kebabı tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Adana kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı bir kaba alın.

Kapya biberini ince ince doğrayıp kıymanın üzerine ilave edin.

Soğanı da küçük küpler halinde doğrayıp suyunu süzün ve kaba ekleyin.

Üzerine sarımsak ve maydanozu da küçük olacak şekilde doğrayıp ilave edin.

En son sıvı yağ, salça ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak şişlere tutturun.

Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak kebabı hazırlayın.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında güzelce pişirin.

Afiyet olsun...