GeriMeze Tarifleri Acılı ezmesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı ezmesi tarifi

Acılı ezmesi tarifi

Acılı ezme gerek evde gerekse restoranlarda sorflaların olmazsa olmazıdır. Özellikle kebapların yanında mutlaka getirilen acılı ezmesi tarifi evde de rahatlıkla hazırlanabilir. Peki, evde acılı ezme nasıl yapılır? İşte, acılı ezmenin tarifi ve malzemeleri...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Acılı ezmesi tarifi Nasıl yapılır?

Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.

Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün.

Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın.

En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın.

Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz.

Sarımsakları rendeleyin.

Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın.

Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.

Acılı ezmeyi soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...