Zafere tırnakları ile geldi

30 haziran 2013 tarihinde Fenerbahçe yeni bir sayfa açarak Ersun Yanal’ı göreve getirdi.

Haberin Devamı

O zamanlar yazımda “Ersun Yanal başarı olacak” diye yazmıştım. Ersun hoca F.Bahçe’de başarılı olur mu” soruları havada uçuşurken, “Bal gibi başarılı olur” dedim.

Oldu da… Takımı açık ara şampiyon yaptı. Çünkü Ersun Yanal bu işe her şeyini koymuştu.

İlk deneyimi Sarayköy Belediye amatör takımında olmuştu. Sonraları Manisaspor, Denizli ve A Milli takım gibi önemli yerlerde görev yaptı.

Futbol Eğitim’in başında bulunan rahmetli Gündüz Tekin Onay’ın tezgahından geçenlerin arasındaydı. Teknik direktörlüğün özünde şu kelimeleri vardı, ”Gelecek ; sizin beyninizdedir” kafasına yerleşmişti.

O zamanla kimler yoktu ki, bu tezgahta Mehmet Özdilek, Şenol Güneş, Rıza Çalımbay, Raşit Çetiner, Ziya Doğan Hikmet Karaman, Aykut Kocaman gibi teknik direktörlüğe adım atacaklar arasındaydı.

Haberin Devamı

Ve Ersun Yanal, “Kendini farklı ülkelerin sınırından içeri atıp futbolu daha çok nasıl geliştiririm” diyerek bavulunu toplayıp bir iki ay ortalarda gözükmüyordu. Dönüşlerinde çantasında hep futbola dair yeni notlar taşıyordu.

Ersun Yanal’ın karnesinde Türk futboluna damgasını vuran önemli yıldızlar da bulunuyor.Arda Turan, Selçuk İnan ve Alper Potuk bunların başını çekiyor.

Galatasaray eski teknik direktörü Eric Gereets Arda’yı Manisaspor’a göndermiş, Ersun hoca’nın el attığı Arda Turan bugünlere gelmeyi başarmıştı. Yanal’ın mesleği açısından pozitif yanları tamam, peki negatif yanı ne?

Günümüzde olmazsa olmaz kuralı onun için de geçerli; “Doğru yol, doğru iletişim”

Ersun yanal bugünlere alın teri ile geldi ,ilerisi daha da geniş manzaralara gebe .

Yazarın Tüm Yazıları