Pet şişeler oyuncaklara dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Pet şişeler oyuncaklara dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2024 10:09

Önce Öğretmen Vakfı ve Maya Okulları iş birliği ile başlatılan Pet Journey Projesi, çevre bilinci ve yenilikçi teknolojilerin eğitimde kullanımı konusunda önemli bir adım atıyor.

Haberin Devamı

Bu yenilikçi proje, atık pet şişeleri 3D yazıcı filamentine (3 boyutlu yazıcılarda parça üretmek için kullanılan maddeler) dönüştürerek sadece atıkları değerli bir kaynağa çevirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu filamentleri Bala Beynam Emine Erişen İlk-Ortaokulu öğrencilerine hediye ederek sürdürülebilirlik bilincinin yayılmasına katkı sağlıyor.

Pet şişeler oyuncaklara dönüştü

ÇOCUKLAR OYUNCAKLARLA BULUŞTU

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Bala İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan Uçar, İlçe Jandarma Komutanı, Bala Belediyesi Yetkilileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen 23 Nisan etkinliğinde, Beynam Emine Erişen İlk ve Ortaokulu öğrencileri pet şişelerden elde edilen oyuncakları ile buluştular.

Haberin Devamı

Pet şişeler oyuncaklara dönüştü

ÇEVRE DOSTU TEKNOLOJİ

Proje ile öğrencilere sürdürülebilirlik bilinci aşılamak ve çevre dostu teknolojilerin eğitimde kullanımını göstermek hedefleniyor. Öğrenciler bu sayede küçük adımların büyük farklar yaratabileceğini gözlemliyor. Bala Belediyesi, Javsu ve Yerel Sivil Toplum Kuruluşları iş birliği ile tüm vatandaşlara bilim öğrenme imkanı sunuluyor ve bilimin toplumsal fayda için kullanılması teşvik ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!