Faaliyet raporlarına oy çokluğuyla kabul

Güncelleme Tarihi:

Faaliyet raporlarına oy çokluğuyla kabul
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2024 13:07

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi nisan ayı son oturumunu önceki ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda ABB, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nün 2023 faaliyet raporları görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yavaş, “Çalışmalarımız, hizmetlerimiz, yönetim anlayışımız ve yaklaşımımız ile beş yılda ortaya çıkan asıl faaliyet raporu, belediye meclisi üyeleri tarafından değil, bu kez milletimizin ta kendisi tarafından oylandı ve rekor oyla onaylandı” dedi.

Haberin Devamı

Parti ayırt etmeksizin 25 ilçenin tamamına el uzattıklarını da vurgulayan Yavaş, “Artık seçim bitmiş halk kararını vermiştir. Parti ayırt etmeksizin 25 ilçemizin tamamına elimizi uzatıyoruz. El ele verip kentimizde kavga ile değil huzurla beslenen kimseyi ayırmadan hizmet eden, siyasi görüşlerimizi de bir kenara koyarak 6 milyon Ankaralının tamamı için çalışan bir sistemi hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum. İyiliğin, dürüstlüğün, çalışmanın, partiler üstü bir duygu olduğunu ve buradaki çoğunluğun aynı duygulara sahip olduğuna inanıyorum” diye konuştu. Parti grup başkanvekillerinin değerlendirmeleri ise şöyle oldu.

‘ALGI BELEDİYECİLİĞİ DİYE DALGA GEÇTİNİZ’

Faaliyet raporlarına oy çokluğuyla kabul

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu: “‘Hiçbir engellemede bulunmadık, hiçbir şeye karışmadık deniliyor.’ Ankapark’ın bize devri ile ilgili çeşitli nedenlerle belediyemize devir süresinin uzatılması, tahliyesinin yapılmaması bir engelleme midir değil midir? Yurt dışı borçlanmalar nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınması gereken izinler neden aylarca bekletildi? 300 adet otobüs ve metro yapımı için verilen kredilere bir yıla aşkın süre beklenmiştir. Bu bir engelleme mi değil mi? Merkezi yönetimin Bilkent Şehir Hastanesi’nin çevre yolunun belediyemiz tarafından yapılması karşısında belediyemize devir yapılması gereken arsalar verilmemiştir. Bu bir engelleme mi değil mi? Tatlar Arıtma Tesisi konusunu halk sağlığını ilgilendiren konuyu aylarca beklettiniz mi bekletmediniz mi? Beş yıl boyunca bu kürsülerden Türkiye’de örneği olmayacak şekilde yapılan bu belediyecilik anlayışına hep ‘algı belediyeciliği’ diye dalga geçtiniz. Vatandaş bunun gerçek olmadığını 31 Mart seçimlerinde gösterdi.”

‘BÖYLE Mİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ?

Faaliyet raporlarına oy çokluğuyla kabul

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın: “Sayın Mansur Yavaş, konuşmasında Ankara’yı ‘gelin ortak akılla yönetelim’ dedi. Bu sözleri söyledikten sonra muhalefet Meclis üyelerinin eleştirilerini dahi dinlemeye tenezzül etmeden Meclis Salonu’ndan ayrıldı. Biz böyle mi Ankara’yı ortak akılla yöneteceğiz? Bugüne kadar hem Sayın Mansur Yavaş hem de CHP’li tüm yetkililerin her platformda sözlerine daha başlamadan ‘önce tüm engellemelere rağmen’ söylemleri artık karşılıksız kalmıştır. ABB Meclisi’nde 2023 yılında 10 bin 218 karar alınmış sadece 20 tanesi reddedilmiş 10 bin 198 tanesi kabul edilmiştir. Artık önünüzde bir engel yok. Artık Meclis çoğunluğu da sizin elinizde. Yüzlerce sözü artık yerine getirme vakti. Örneğin, Sayın Yavaş’ın geçtiğimiz üç seçimde de vaatleri arasında bulunan Ankara Entegre Ulaşım Sistemi. Bununla ilgili bir proje getirdiniz de biz mi reddettik? Kızılırmak Su Arıtma Tesisleri, Elmadağ Temiz Enerji Santralleri. Bunları yapacaktınız da biz mi engelledik? Bunların hepsi Mansur Yavaş tarafından milletimize verilmiş olan sözler. 10 bin tane konut yapacaktınız da biz mi engelledik? Bugüne kadar Ankapark’ta ceza almış bir kişi yoktur yargılanmış bir kişi yoktur. Gelin iyi niyetli bir şekilde burayı kalkındırmaya özen gösterelim.”

Haberin Devamı

ULAŞIM MASTER PLANI’NA İHTİYAÇ VAR

Faaliyet raporlarına oy çokluğuyla kabul

MHP Grup Başkanvekili Yunus Emre Yıldırım: “Büyüyen mücavir alanlar ve artan nüfusa oranla ulaşım toplu taşıma hizmetleri Ankara’mızın çözüme kavuşması bekleyen en önemli sorunlarından biridir. Acilen geniş ölçekte bir Ulaşım Master Planı’na ihtiyacı vardır. Şehrimizde metro hatlarını acilen çoğaltmalıyız. Metroda sürekli elektrik kesintilerinden ve sinyalizasyon sisteminde yaşanan elektrik aksaklıklarından, her yağmur yağdığında su basan duraklardan, trafikte geçen zamandan Ankara’mızı kurtarmalıyız. Ankara’nın en öncelikli sorunlarının başında kentsel dönüşüm gelmektedir. Gerekli olan çalışmalar acilen başlanmalıdır. Ankara’mızda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz sağlık turizmine de önem vererek yeni projeler üretilmeli. Kızılcahamam, Ayaş, Çubuk Haymana gibi ilçelerimizde bu yönde çalışmalar yapmalıyız. Polatlı Gordion bölgesi başta olmak üzere şehrimizin ilçelerinin de tarih turizminin tanıtımının tanıtımına daha fazla önem verilmesi lazım. Hacı Bayram ve Ulus tarihi kentsel yenileme projeleri bir an evvel hayata geçirilmelidir. Ankara’nın en önemli konularından birisi ise sokak hayvanları. Karataş Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açılışı bir an evvel gerçekleştirilmelidir.”

BAKMADAN GEÇME!