Devriamber buluşması

Güncelleme Tarihi:

Devriamber buluşması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 15:23

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN Türk Program Yapımcısı Hande Fırat’ın uzun süreli çalışmalarını içeren ‘DEVRİAMBER’ sergisi, siyaset, hukuk, iş, medya ve sanat dünyasını bir araya getirdi. Fırat, “Devriamberler kadınları temsil ediyor. Çınarlar ve kökler de babaları ve aileleri temsil ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN Türk Program Yapımcısı Hande Fırat’ın resim, heykel, yerleştirmeler ve dijital eserlerden oluşan ‘DEVRİAMBER’ sergisi, Cumhuriyet Müzesi olarak kullanılan İkinci Meclis’in arkasındaki Sığınak Kültür Sanat’ta açıldı. Sergi açılışı, siyaset, hukuk, iş, medya ve sanat dünyasını buluşturdu.

Devriamber buluşması

Devriamber buluşması

FIRAT: DÖNGÜYÜ KIRMAK İSTEDİM

Sergi açılışında kendisine destek olan herkese teşekkür eden Hande Fırat, “Bu sergi, babalarını kaybeden tüm kız çocukları, tüm erkek çocukları ama özellikle kız çocuklarına atfen yapılmıştır. Bu sergi annemle, kızıma ithaf ediliyor” dedi. Eserlerinde işlediği temada kendi hayat hikâyesinden parçalar bulunduğunu aktaran Fırat, yaşadığı döngüyü ancak sanatla kırabileceğini belirterek, “Gazetecilik başkasının hayatını yaşamak demek. Başkalarının hayatlarını yaşamak demek. Kendi ailenden daha önce olaylara, yaşananlara, acılara, siyasetçilere öncelik vermek demek. Kendi hayatımda ise benim bir hikâyem var. Annem, ben ve kızım... Babalarımızı 18 yaşının öncesinde kaybettik. Bu döngü böyle devam edince ben bu döngüyü kırmak istedim. Döngüyü de böyle kırabileceğimi düşündüm. O yüzden ayçiçekler, devriamberler kadınları temsil ediyor. Çınarlar ve kökler de babaları ve aileleri temsil ediyor. Diğer eserlerde kökler var. Çınar kökleri babalardır. Çünkü kız çocukları babalara dayanmak ister. Arkalarında hep bir güç, kuvvet olsun ister” diye konuştu.

Haberin Devamı

Devriamber buluşması

Devriamber buluşması

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MESAJ

Serginin açılışına mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Hande Fırat’ın kendi ifadesiyle çınarlarını kaybedip kendileri çınara dönen kadınların hikâyesini anlattığı resim ve heykel sergisinin başarılı geçmesinin temenni ediyorum. Başarılı gazeteci kimliğinin yanı sıra, bu sergi vesilesiyle sanatçı yönünü de öğrenme fırsatı bulduğumuz Sayın Hande Fırat’ı tebrik ediyor, kendisine hem meslek hem de sanat hayatında muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerine yer verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da serginin açılışında yaptığı konuşmada Hande Fırat’ın 2019’daki ilk sergisinde de yer aldıklarını belirterek bu serginin çok daha farklı bir anlam taşıdığını ifade etti. Bakan Ersoy özetle şunları söyledi: “Toplumda yer etmiş kişilerin kültür sanat üretimindeki katkıları kültür ve sanat üretiminde pay sahibi olmaları sanatın popülaritesini arttırıyor. Serginizin anlamı da çok önemli. Yağlı boya çalışmaları, video düzenlemeleri ile çağdaş sanatı yansıtmışsınız. Kültür yolu festivallerimize de katılmanızı isteriz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah birçok vatandaşımıza, birçok sanatçımıza örnek olur.

Haberin Devamı

Devriamber buluşması

Devriamber buluşması


YOĞUN KATILIM

Sergiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım’ın Demirören’in eşi Revna Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören, DTech Cloud Kurucusu Bereket Murat Oktay, Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, D-Smart Genel Müdürü Ramazan Cin, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Nuh Yılmaz, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yahya Coşkun, Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Üyesi İsmail Uçar, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Aykut Çakmaklı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay katıldı.

Haberin Devamı

Devriamber buluşması

Devriamber buluşması

Devriamber buluşması

Devriamber buluşması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!