Ankara’ya ilham verecek

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya ilham verecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 14:22

Fadik Sevin Atasoy’un yazıp oynadığı tek kişilik ‘Muse’ adlı oyunun Türkiye prömiyeri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katılımıyla Tatbikat Sahnesi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Fadik Sevin Atasoy’un yazdığı ve oynadığı tek kişilik oyun ‘Muse’u, Erdal Beşikçioğlu yönetiyor. Atasoy, oyunda insan olmak isteyen bir ilham perisini canlandırıyor. Ünlü oyuncu, Tolstoy’un Anna Karenina’sından Da Vinci’nin Mona Lisa’sına ve Shakespeare’in Kleopatra’sına farklı karakterlere bürünüyor. Geçmişten günümüze üretilen klasik eserler aracılığıyla toplumda kadının rolüne ve kadına bakışa mizahi bir eleştiri yapıyor.

ESİN PERİSİNİN HİKÂYESİ

Oyunda, kendi eserlerini yaratmak için insan olmak isteyen bir esin perisinin hikâyesinin anlatıldığını belirten Atasoy, “Esin perimiz, ilham vermenin ötesine geçip kendi eserini yaratmanın peşinde, bazı ustaların da işlerine engel olmuş. Ustalar da onu sanat gezegenine şikâyet etmişler. Dolayısıyla bir esin perisi davasına şahit oluyoruz” diye konuştu. Yönetmen Erdal Beşikçioğlu ise oyunun çok naif bir hikâyeye sahip olduğuna dikkat çekerek ‘Fadik’in çok nüktedan bir kalemi var. Oynarken de bunu pekiştirerek oynuyor. Onu seyretmekten çok keyif aldım’ dedi. ‘Muse’ sezon boyunca Tatbikat Sahnesi’nde Ankaralıların karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!