Sertaç Virancık

Börek, ekmek ve sos fabrikalarını inceledim

28 Haziran 2021
Bu hafta sizler için 3 fabrikayı ziyaret ettim. Son dönemde tatlarını beğendiğim, her zaman ilk tercihim olan ürünlerin nerede ve hangi şartlarda yapıldığına şahit olmak beni mutlu etti. Bunlardan birincisi, her geçen gün büyüyen, pandemiye rağmen 15 günde bir şube açma başarısı gösteren Chef Börek. Bir diğeri soslarıyla dünya markalarına kafa tutan, bildiğimiz, ithal sosları market raflarından indirmeyi başaran Let’s Sos. Bir diğeri ise bir çoğumuzun sofrasında yerini alan, Türkiye pazarında kısa sürede 2’ncilik koltuğuna oturmayı başaran Unabella. Gelin size bu üç markayı anlatayım.

CHEF BÖREK

2018’de genç girişimci Muharrem Kaya’nın kurduğu marka 3 yıl gibi kısa bir sürede 13’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 60 şubeye ulaştı. Pandemi dinlemeden büyümeye devam eden firma, geçtiğimiz aylarda Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bir şube daha açtı. Bakü’de 2 mekana daha son rötuşlar yapılıyor. Sadece 27 mekan pandemi döneminde açıldı. 3 haneli şube sayısına koşar adım ilerliyorlar. Hak ediyorlar da. Gerçekten lezzetli ve taze ürünleri var. Fabrikaları Başakşehir’de. Bu firmanın üretim yerini gezen ise ilk gazeteci ben oldum. Yönetim kurulu başkanı Muharrem Kaya, uzun AR-GE çalışmalarından sonra bir ilke imza atmış ve börek açma makinesi geliştirmiş. Haklı gururla, geliştirdiği makinesinin inceliklerini anlattı. İşleri kolaylaştıran ve vakitten kazandıran bu icada imza atmasını çok takdir ettim. Fabrika tek kelimeyle muhteşem. Çalışanlar çok temiz, disiplinli. Yerler, masalar pırıl pırıl. Hijyen kuralları üst seviyede. Gönül rahatlığıyla böreğinizi, baklavanızı yiyebilirsiniz. Peki ürünlerin tatları nasıl mı?

Arkadaşlar börekleri sloganlarındaki gibi “Uzaya uzayan lezzet” mi diye test ettim. Uzay olmasa da bir hayli uzuyor. Bu da sizin yerken iştahınızı kabartıyor. 18 kat yufkadan yapıyorlar, Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen 3 peyniri harmanlayıp içine koyuyorlar. Ne kadar börek varsa hepsini tattım. Ev yapımı Boşnak böreği de harika. Baklavayı ise Gaziantepli ustasına yaptırıyor... Temizlik, hijyen ve lezzet üçlüsünün bir arada olduğu bu firmayı denemelisiniz.

INSTAGRAM: @chefborek
☎️ TELEFON: 0850 466 24 33
ADRES: Başakşehir mah. Toros cad. Yücelen sok. No:1/C Başakşehir/İSTANBUL

LET’S SAUCE

Asya Food adı altında kurulan bu firma henüz çok yeni. İthal soslara inat milli üretim hedefi ile yola çıkmış 2 genç girişimci Yasin Tozlu ve Murat Umut Manas. Uzun AR-GE çalışmaları sonucu harika lezzetlere imza atmışlar. Genel müdür Burak Metin Aktürk koordinatörlüğünde, Ümit Düz şefimin başında olduğu ekibin, Let’s Sauce markası adı altında yerli sebzelerden taze taze ürettiği soslar, market raflarında yerini almaya başladı. Ümit Düz uzun yıllar çalışmalarını sadece sos üzerine yoğunlaştıran ünlü bir şef. Gıda mühendisi Alper Ata’yla birlikte şu an için yaklaşık 15 ürün üretiyorlar. Fabrikaları Esenyurt’ta. Taze sarımsakları, domatesleri ve biberleri sandık sandık gördükten sonra içim rahatladı. Hepsi taptaze. Her personelde olması gerektiği gibi eldiven, bone ve maske var.

Yazının Devamını Oku

Kahvaltımın 3 Yıldızı

20 Haziran 2021
Kahvaltı deyince bende akan sular durur. Günün en sevdiğim öğünüdür. Kahvaltı masası ne kadar zengin olursa o kadar fazla yediğim doğrudur. Bir çok kişi de şu an içinden “Aynı ben” diyordur. Bol çeşitli peynirler, ballar, tereyağları, kaymaklar et ürünleri... Neyse ben daha fazla iştihanızı açmadan konuya gireyim. Bu hafta size kahvaltı soframın 3 yıldızından bahsetmek istiyorum. Bunlardan biri peynir; Şırdan mayalı... Diğeri kavurma; 1 asırlık tecrübenin ürünü... Bir diğeri ise leziz mi leziz zeytinler. İşte benim kahvaltıdaki favorilerim.

PEYNİRCİ SONER YÜCEL

Bırakın Kadıköy’ü Anadolu yakasının en pahalı peynircisi. Bunu ben değil kendisi söylüyor. Nedenini ise “Ucuz peynir olmaz. Ucuz olursa peynir olmaz” diyerek açıklıyor. Pahalı dediysem öyle çok uçuk kaçık değil. “Fiyat-performans” karşılaştırması yaptığınızda “hakkıdır” diyorsunuz. En önemli özelliği peynirlerinin hepsinin şirden mayalı ve tuz oranının düşük olması. Sağlık için bu ikisi çok önemli. Şirden mayalı peyniri bilmeyenler olabilir. Şöyle açıklayayım; Henüz ot yemeye başlamamış sütle beslenen buzağıların/oğlakların midesinin, şirden veya “şırdan” ismi verilen dördüncü bölümünden elde edilen şirden mayası peynir üretiminde kullanılır. Kullanılan maya, peynirin lezzetini ve kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için oldukça faydalıdır.

Yani peynirler A Plus. Kadıköy Göztepe’deki küçücük dükkanına Anadolu’nun dört bir yanından ortalama 10 günde bir gelen peynirler, yaklaşık 48 saatte tükeniyor. Kemikleşmiş müşteri kitlesi olan bir yer. Peynirlerinin hepsinin süt oranı oldukça yüksek. Favorilerim arasında, eski kaşar, isli peynir, Bingöl tulumu, keçi peyniri, dil peyniri ve kaşar loru var. Yeri Göztepe Marmaray istasyonuna 100 metre uzaklıkta. Ben de peynirlerimi buradan alıyorum ve çocuklarıma gönül rahatlığıyla yediriyorum. İstanbul’un 1 numaralı peynircisi... Tavsiye ederim.

INSTAGRAM: @peynircisoneryucel
☎️ TELEFON: 0532 418 13 97
📍 ADRES: Göztepe, Nadirağa Sk. No:24, 34730 Kadıköy/İSTANBUL

PINARBAŞI KAVURMA

Rize’de 4 kuşak kavurma yapıyorlar. Tam 100 yıl bir fiil kavurma ihraç ediyorlar. Evet yurt dışına bile kavurma gönderiyorlar. Özellikle gurbetçilerin çok tercih ettiği bir firma. Ne kadar ulusal niteliklerde olsa da yöresel lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden eski usullerde kavurma yapıyorlar. Ben de yeni keşfettim sayılır. Yağ oranı düşük. Tavaya attığınız zaman kavurma kendisini bırakıp, cıvıklaşmıyor. Ağzınızda iyi bir et tadı bırakıyor. Marketlerde satılan fabrika kavurmalarıyla alakası yok. Türkiye’nin her yerine gönderim yapıyorlar. Denedikten sonra eminim bir daha sipariş vereceksiniz.

Yazının Devamını Oku

Şişli'nin 3 nefis mekanı

31 Mayıs 2021
Sevgili yemek severler... Sizlerden gelen mailler ve Instagram’dan yolladığınız mesajlar üzerine bu hafta dümeni Şişli’ye kırdım. Ziyaret etmemi istediğiniz iki mekana bir yer de ben ekledim. Daha doğrusu Besin Bomonti sahibi Fatih Kaya, bana ulaştı ve ürünlerini denememi, olumlu ya da olumsuz görüş belirtmemi istedi. Bu hoşuma gitti. Çünkü bir mekan ürünlerinin arkasında duruyor ve lezzetine güveniyordu. Gittim, köftesini, burger'ini ve çıtır tavuğunu denedim. Sonuç mu? Hiç lafı uzatmadan onu ve diğer iki mekanı değerlendirmeye geçiyorum.

BESİN BOMONTİ

Etlerini yaklaşık 50 yıldır Şişli’de aynı yerde kasap olan babasından aldığını, hamburgerinin, köftesinin özellikle de kendi formülüyle misafirlerine sunduğu çıtır tavuğun lezzetini anlattı. O konuştukça benim de merak arttı ve gittim mekanına. 15 yıl önce sulu yemekle açılan dükkanlırını pandemi öncesi hamburgerciye dönüştürmüşler. Önce yarım bir burger yedim. Ete diyecek söz yok. Kolay değil, babalarının yarım asırlık bir tecrübesi var.

Ekmeğin kalitesi de iyi olunca hamburger nefis bir lezzete dönüşmüş. Örneğin 140 gr.lık steak burger, menü yanında cheescake ile beraber 53.80 kuruşa sipariş verebiliyorsunuz. Kasap köfteleri de lezzetli. Biraz baharatını fazla bulsam da iyi kıvamda pişirmişlerdi. Ancak gelelim en beğendiğim ürüne. Tavuğa BA-YIL-DIM. Hepimizin bildiği, ünlü bir ABD tavuk fast-food ürünlerini yapmaya çalışmışlar. Çok da güzel yapmışlar. Hatta daha da iyisini yapmışlar. Çıtır tavuk burger ve kızarmış kanatları gerçekten enfes. İddia ediyorum yakında Besin Burger ismini çok daha fazla duyacağız. Mekanlar açılır açılmaz eşim ve çocuklarımla gönül rahatlığıyla gideceğim bir yer. Size de öneririm.

INSTAGRAM: @besinbomonti
☎️ TELEFON: (0212) 234 52 18
📍 ADRES: Merkez, Sıracevizler Cd. 51/A, 34360 Şişli/İSTANBUL

Koronavirüs tablosu:

✅ Sosyal mesafeli masalar

Yazının Devamını Oku

Balda Çin’den sonra dünyada ikinciyiz ama...

25 Mayıs 2021
Şifa kaynağı... Mucizevi besin... Her derde deva... Kahvaltıların vazgeçilmezidir bal. Kaşık kaşık yeriz “şifa niyetine” diyerek. Bu konuda şanslı da sayılırız. Ülkemiz bal üretiminde dünyada Çin'den sonra ikinci, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise birinci sırada. Ancak Türkiye’de üretilen balların yaklaşık yüzde 35’i maalesef sahte. Sahte ballar o kadar çoğaldı ki, yemeğe hepimiz korkar olduk. İnternete girip şöyle bir araştırdığınızda dünya kadar bal satan firma var. O kadar enteresan ki, cami önünde bile bal satan insanlar mevcut ülkemizde. Merak etmeyin, işini düzgün yapan firmalar da var. Hala o eski usullerde katkısız, glikozsuz, fruktoz şurubu olmayan bal üreticileri de mevcut. Bir çok firmanın balını denedim. Web sayfalarından ve instagram üzerinden alış veriş yaptım. Öne çıkan 4 firmayı yazmak istedim.

BEE’O ARI ÜRÜNLERİ

Firma, Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Ziraat Yüksek Mühendisi Arıcılık Uzmanı Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından 2013 yılında Ar-Ge projesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kuruldu.

Bee’o, geliştirdiği patentli ve Tübitak inovasyon ödüllü özütleme yöntemiyle, Türkiye’de ilk kez yerli üretimini başlattığı propolisi özütleyerek, yüksek fenolik ve flavonoid içeriğine sahip, besin değeri yüksek katma değerli ürünlere dönüştürdü. Projelerı ve geliştirdiği ürünler ile ulusal ve uluslararası arenada 30 farklı ödülün de sahibi. Halen 2500 arıcısı, 350.000 arı kovanı, 3000 metrekarelik tesisi ve 110 kişilik kadrosu ile Türkiye’nin en büyük yerli propolis, arısütü, polen, arı ekmeği ve ham bal üreticisi. %100 doğal, katkısız, Helal, Kosher, BRC, IFS, ISO 9000, ISO 22000 ve GMP belgeli tesislerinde ürettiği, doğal ve sağlıklı ürünlerini 13 ülkeye ihraç ediyor. Başta kestane balı, yayla balı, çam balı, propolis olmak üzere gönül rahatlığıyla ürünlerini çocuklarınıza yedirebilirsiniz.

INSTAGRAM: @beeoariurunleri
☎️ TELEFON: 0544 629 77 43
📍 ADRES: Yukarı Dudullu Mahallesi, Necip Fazıl Bulvarı, Keyap Çarşı Sitesi D1 Blok No:57, Ümraniye/İSTANBUL

ALTIN ARIDAN

Niğde’nin endemik bitki örtüsü zenginliği nedeniyle bu kentte bal üretiminin oldukça fazla olduğunu biliyor muydunuz? Bu üreticilerden birisi de Altın Arıdan firması. Bal, arı ürünleri, bitkisel karışımlar, ezme çeşitleri ve balmumuyla 5 kategoriden oluşan, renklendirici madde, katkı maddesi, koruyucu madde ve trans yağ içermeyen doğal ürünler üretiyorlar. Firmanın sahibi Ahmet Coşkun Yücel ve Ahmet Durmaz, ürünlerini Çamardı ilçesindeki Aladağlar bölgesinde yer alan 3756 metre yüksekliğe sahip Demirkazık Dağı’ndan elde ediyor.

Yazının Devamını Oku

Sağlıklı yaşam için organik ürünler şart

10 Mayıs 2021
Sağlığımızın önemini şu bitmek bilmeyen pandemi döneminde bir kez daha iyi anladık. Tükettiğimiz yiyecek ve içecekleri artık eskisinden daha çok önem dikkat ediyoruz. Öyle ki, geçtiğimiz yıl da 100 milyar doların üzerine çıkan küresel organik gıda satışlarının bu yıl yüzde 25’in üzerinde büyümesi ve beş yıl içinde 150 milyar dolarlık bir pazara ulaşması bekleniyor. Hal böyle olunca, internet üzerinden satılan bu ürünlere talep oldukça arttı. İşte bu hafta size 3 üreticiden bahsedeceğim. Biri zeytinyağı bir diğeri ise tropikal meyve üretiyor. Diğeri ne mi yapıyor? Sebzeleri kurutup, vitamin kaybı olmadan size gönderiyor. Size ise sadece onu ısıtıp yemek kalıyor...

HASBAHÇE DALINDAN

1962 yılında kurulmuş köklü bir firma. Şimdi işin başında Tolga Arslan var. Tolga’nın dedesi Rodos’tan zeytin, avokado portakal, mandalina, muz ve mango fidelerini Alanya’ya getirip, ekiyor. 54 yıl içinde meyveler de çeşitleniyor. Pitayadan passifloraya, kumkuattan, pameloya onlarca çeşit meyve üretiyorlar. Yurt içinde İstanbul, Antalya ve Ankara başta olmak üzere özellikle Arap ülkelerine günlük ve haftalık olarak yaz kış demeden meyve üretiyorlar. Fotoğraflarını ancak internetten görebileceğiniz bir çok meyveyi onlar 1 gün içinde size gönderiyor. İster meyvenizi taze ister kurutulmuş olarak seçebiliyorsunuz. Kurutulmuş meyveler özellikle çocuklar için çok eğlenceli olabiliyor. Onlara cips yerine böyle ürünleri yedirmenizi tavsiye ediyorum. Şimdilerde de sabun ve şampuan üretimine başladılar. Yakında zincir marketlerin raflarında göreceğimiz bu markayı tavsiye ederim.

INSTAGRAM: @hasbahcedalindan
☎️ TELEFON: 0541 614 54 01
📍 ADRES: Alanya/ANTALYA

DOĞAL KURU GIDA

Aydın Nazilli’deki firmanın kurucusu Lütfü Bey de benim gibi gazeteci. Kendisi başta incir olmak üzere bir çok meyveyi ve sebzeyi kurutup müşterilerine gönderiyor. Kurutulmuş ananas, kereviz, cennet hurması, çilek, erik, elma, kiraz cipsi gibi daha bir çok meyvenin yanında, domates, sarımsak, soğan, kapya, patates, mor lahana, mor havuçları öğütüp size gönderiyorlar. Siz özellikle yemek yaparken bunların hiçbirisini ayıklamak, soymak için vakit kaybetmiyorsunuz. Paketi açıyorsunuz, yemeğin içine ya da renklendirici olarak döküveriyorsunuz. Ne kadar kolay değil mi? Şimdi size daha kolayını söyleyeyim. Firma 19 çeşit yemeği kurutarak gönderiyor. İlk başta yemeği yapıp kuruttuklarını düşündünüz siz de benim gibi öyle değil mi? Hayır... Sebzeleri 65 derecelik fırınlarda kurutuluyorlar. Böylece sebze suyunu içine çekiyor ve vitamin kaybına uğramıyor. Kurutulan sebzeler gerekirse yemeğine göre diğer sebzelerle karıştırılıp paketleniyor. Siz sadece sıcak suya koyup pişmesini bekliyorsunuz. Bu bence müthiş bir kolaylık. Ne yapacağım derdi yok, zaman kaybı yok, uğraşmak yok. Sadece ocağı yakıp kaynatıyorsunuz. Taze fasulye kurusu, patlıcan, nohut, kuru fasulye, kereviz, kabak gibi bir çok yemeği web sitelerinde bulabilirsiniz. Günlük 1.5 ton gibi ciddi bir üretimleri var. Bu firmayı mutlaka takibe alın ve ürünlerinden faydalanın dostlarım.

INSTAGRAM: @dogalkurugida

Yazının Devamını Oku

Alışkanlıklarını değiştiren yeni nesil kahveciler

3 Mayıs 2021
Bu kahve garip bir içecek. Kimisine göre içecekten de öte... Öyle ki, içenin kırk yıllık hatır bulduğuna inanılır. Her gün komşusuna fal baktırmaya gideni de biliyorum, akşam yemeğinden sonra kahve içmeden uyuyamayanı da... Koyu sohbetlerin vazgeçilmezidir. Gerçi şimdilerde ne sohbet kaldı ne bakılan fallar. Eskide kaldı artık “Sana 2 vakte kadar bir yol görünüyor” sözleri. Koronavirüs bütün alışkanlıklarımızı değiştirdi. Tabi kahveler de değişti. Dünya kahvelerini evimize kadar getiren yeni nesil kahveciler var artık. Her damak tadına hitap eden farklı ülkelerin kahveleri, Türkiye pazarında günden güne tüketicinin ilgisini çekiyor. Bu yeni nesil kahveciler, kahve çekirdeklerinin kavrulması üzerine yeni metotlar, teknikler geliştirip, kahvenin aroma ve lezzetini demleme yöntemiyle üst düzeye çıkarıyor. Ayrıca kahve tutkunları için küçük makineler geliştirip kahveye dair tüm ekipmanları bir arada sunuyor. Yani siz kahve için bir yerden bir yere gitmek yerine, evinizde dünyanın öbür ucundaki bir ülkenin kahvesini 10 dakika gibi kısa bir sürede yapabiliyorsunuz... Bu lezzetler hangileri mi? İşte size dünya kahvelerini mutfağınıza getiren 3 yeni nesil kahveci...

FORTE BLEND

Firmanın sahibi Hakan Aydın tam bir kahve aşığı. “En iyi kahveyi nasıl bulurum” mottosuyla çıkmış yola ve başlamış dünyayı dolaşmaya. Gitmediği ülke, tatmadığı kahve neredeyse yok. Tecrübesi ve birikimlerini birleştiren Aydın, kuzeyden güneye, doğudan batıya her ülkenin kahvesini ithal edip müşterilerine sunuyor. Kısa sürede kahve sektöründe hızlı büyüyenlerden. Pandemi döneminde özellikle, Türk halkının kahveye ilgisinin çoğaldığını söylüyor. İnternet üzerinden satışlarda eskiye oranla 1 yıl içerisinde 3 kat daha fazla satış yaptıklarını, ayrıca evde kahve makineleri ve aparatlarına ilginin arttığını aktardı. Hakan Aydın, Türk halkının seçiminin tiryaki koyu kavrulmuş Türk kahvesi ve single originde Kolombiya, Kenya, Guatemala’dan yana olduğunu söylüyor. Kaliteli kahve içmek isteyenler Forte Blend’in ürünlerini tatmalı. Firmanın, kahvelerine, kupalarına, ve kahve yapım makinelerine bir çok alışveriş portalından, Instagram ve web sayfasından ulaşabilirsiniz.

INSTAGRAM: @forteblend
☎️ TELEFON: 0 212 347 89 60
📍 ADRES: Seyrantepe Mah. İbrahim Karaoğlanoğlu Cad. İsmail Zengin İş Mrk. No:147 Kat:3 Kağıthane/İSTANBUL

FİORE KAHVE

Dondo Firması’nın bünyesindeki Fiore kahve, ağırlıklı olarak Arabica çekirdeklerinin karışımından meydana geliyor. Firma yetkilisi Şenol Dikbıyık hakiki kahvenin incelik ve tecrübe istediğini belirtti. Profesyonel bir kahve makinesi ile kullanılacak kahvenin gramajı doğru ayarlanarak, suyu yeterli ısıda ekleyerek ve doğru baskıyı uygulayarak ancak mükemmel kahveler elde edilebileceğini ifade eden Dikbıyık, tam 36 yıldır sektörde söz sahibi olduklarını belirtti. Firmanın tecrübeli aşçısı ve ürün geliştirme uzmanı Mehmet Kudat ise Fiero’nun sadece kahve değil, çay, pastacılık, dondurma alanında da bir hayli iddialı olduklarını belirterek, “Firmamızın kahve tatlarının yanı sıra pastörize edilmiş gulitensiz hayvansal krema, bitkisel krema pastörize pastacılık ürünleri üretiyoruz. Kahvelerimizle birlikte 3 binden fazla otel ve restorana ürünlerimizi ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Fiore’den verdiğim sipariş tam 1 gün sonar elime ulaştı. Özel formüllü menengiç ile birlikte Türk kahvesi gayet iyiydi.

INSTAGRAM: @fiero1985

Yazının Devamını Oku

Pizzanın hamuru kalın mı olmalı ince mi?

27 Nisan 2021
Geride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.

SORİSO PİZZA

Beylikdüzü’nde henüz yeni diyebileceğimiz bu mekana yasaklar başlamadan önce gitmiştim. Mekanın işletmecisi Hüseyin Kavuk, harika bir yer açmış. E-5’teki herkesin bildiği Migros’un arka taraflarında. Mekan ferah ve çok tarz. Ekibi muhteşem. Pizza ustası İsmail Bey, Avusturya ve Kuzey İtalya’da yıllarca çalışmış. İşinin ehli. Pizzayı A’dan Z’ye biliyor. Yıllar boyu kazandığı tecrübesini şimdi Soriso Pizza’ya yansıtıyor. Özellikle carpaccio pizzaya bayıldım. İnce dilimli ve üzerindeki et çok yumuşak ve kıvamında. Zeytinyağını bodrumdan, baharatları yöresinden getiriyorlar. Öyle köşedeki herhangi bir aktardan almıyor. Böyle olunca da pizzanın tadı üst düzey oluyor. Fiyatları da gayet uygun. İyi bir akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Uzak yerlere servisleri de mevcut. Bir cümle de soslarına... Mekanın sosları da muhteşem. Pizzayı yerken arasına sürüp sürüp götürdüm dostlarım...

INSTAGRAM: @sorisopizza
☎️ TELEFON: 0532 493 78 71
📍 ADRES: Barış mahallesi Samsun caddesi, Kır Sokak, 34520 Beylikdüzü/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU

✅ Girişte HES kodu uygulaması

Yazının Devamını Oku

Arayın, kahvaltınız evinize gelsin

20 Nisan 2021
Pandeminin hayatımıza kattığı zorunlu değişikliklerden birisi de paket kahvaltı oldu. Malum her yer kapalı. Pazar kahvaltıları ‘out’ evde kahvaltılar ‘in’ artık. Eskiden hamburgerciyi, pizzacıyı, kebapçıyı arar sipariş verirken, şimdi şarküteriyi arayıp eve, iş yerine kahvaltı söyler olduk. Yemek istediğiniz ürünleri söylüyorsunuz onlar kaç kişilikse paket yapıp hazırlıyorlar. İsterseniz gel-al ya da paket servisle size ulaştırıyorlar. Özellikle sahur vakti tam bir ‘kurtarıcı’ oluyor. Harika bir fikir bu. Üstelik ürünler ertesi güne de kalmıyor, buzdolabına streçleyip kopmakla da uğraşmıyorsunuz. Bu işi güzel yapan 3 kahvaltıcıyı size öneriyorum.

PEYNİR SEPETİ GURME EVİ

Gaziosmanpaşa’daki Avrupa Konutları’nda bulunan bu işletmenin sahibi Mehmet Aydın Bey, 1990’lı yıllarda atıldığı ticaret hayatında hep birinci sınıf peynirler satmış müşterilerine. Her zaman sektörde konuşulan isim olmuş. Nişantaşı, bebek, Kadıköy gibi seçkin ilçelere yıllarca peynir göndermiş. Şimdi ise Gaziosmanpaşa’da açtığı devasa peynir dükkanını işletiyor. Türkiye’nin dört bir yanından ve Avrupa’dan ithal ettiği peynirleri sergiliyor. Tabi ki peynirin yanında, sucuk, bal, pastırma, kavurma, çikolata, kuruyemiş çeşitleri yani A’dan Z’ye ne ararsanız var. Dükkan o kadar büyük ve çeşit o kadar fazla ki, insan ne alacağını şaşırıyor. İstediğiniz ürünleri seçip kaç kişilikse hazırlıyorlar. Bir çok ilçeye servisleri var. Kalitenin üst düzey olduğu bu mekan tavsiyemdir.

INSTAGRAM: @peynirsepetigurmeevi
☎️ TELEFON: 0532 571 69 77
📍 ADRES: Mevlana mahallesi Hekim Suyu Caddesi Tem 2 Avrupa Konutları No:118 B Blok, 34255 Gaziosmanpaşa/İSTANBUL

Yazının Devamını Oku