Haftanın filmleri

En son “Black Panther”de izlediğimiz Oscarlı oyuncu Lupita Nyong’o’nun adeta ışıldadığı yeni Jordan Peele korkusu “Biz”, haftanın en iyi seçimi. En son Oscar’larda Animasyon dalında yarışan “Küçük Kardeşim Mirai” ve Dev Patel’in başrolünde olduğu dram “Hotel Mumbai” de gözünüzden kaçmasın.

Haberin Devamı

BİZ KORKUNUN KENDİSİYİZ
BİZ/US
IMDB: 7.1 METACRITIC: 7.8 HÜRRİYET: 7
Yönetmen: Jordan Peele
Oyuncular: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss
2019-ABD-116’
KORKU, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: Oyunculuktan gelip, yazıp yönettiği ilk filmi “Get Out” ile senaryo dalında Oscar kazanan Jordan Peele, yükselişini düşürmüyor ve ikinci filmiyle de yılın en iyi korku filmlerinden birini yaratıyor.
NE ANLATIYOR: Arkadaşları ile plajda geçirdikleri gergin bir günün ardından Adelaide Wilson ve ailesinin diğer fertleri tatil evlerine geri dönerler. Wilson’lar evde TV izlerlerken akşam karanlığı çöktüğü sırada garaj yolunda el ele tutuşmuş 4 kişinin siluetini görürler.
SON KARAR: Atmosferi ve dinmeyen gerilimiyle türün ustalığını konuşturan ve
eleştirmenlerce “Shining”den “Funny Games”e, bir çok korku klasiğiyle karşılaştırılan “Biz”, haftanın en iyisi.

Haberin Devamı

KARDEŞİM BENİM
KÜÇÜK KARDEŞİM MİRAİ/MİRAİ NO MİRAİ
IMDB: 7.6 METACRITIC: 8.3 HÜRRİYET: 6
Yönetmen: Mamoru Hosoda
2018-JAPONYA-98’
DRAM, TARİH, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: “The Girl Who Leapt Through Time - Zamanda Sıçrayan Kız”, “Summer Wars”, “Wolf Children” gibi kült animelerin yaratıcısı Mamoru Hosoda’nın son filmi bu yıl animasyon dalında Oscar adayıydı.
NE ANLATIYOR: Annesi kucağında ailenin yeni üyesi ile içeri girdiğinde, dört yaşındaki Kun’un dünyası tepetaklak olur. O güne kadar ailenin ilgi odağı olan Kun, kız kardeşi Mirai’nin doğumuyla birlikte kendisine yeteri kadar ilgi gösterilmediğini düşünür. Kız kardeşini bir türlü kabullenmeyen Kun, arka bahçedeki bir ağaç sayesinde büyülü dünyaya geçer ve iyi bir ağabey olma yolunda adım atar.
SON KARAR: Miyazaki sinemadan elini eteğini çektiğinden beri animelerin Türkiye’de vizyon bulma talihsizliği ortada. Türün tutkunları bu fırsatı kaçırmasın.

KARANLIK ANLARIN OTELİ
HOTEL MUMBAİ
IMDB: 7.6 METACRITIC: 8.3 HÜRRİYET: 6
Yönetmen: Anthony Maras
Oyuncular: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi
2019-AVUSTRALYA, ABD, HİNDİSTAN-123’
DRAM, GERİLİM, TARİH

İLK BAKIŞTA: Dev Patel’in başrolünde olduğu film, Hindistan’ın en kalabalık kenti olan Mumbai’nin farklı noktalarında 26 Kasım 2008’de başlayan ve ünlü Taj Hotel’de sonlanan terör eylemlerini perdeye taşıyor.
NE ANLATIYOR: Ülkenin önemli sembollerinden biri olan ve 1903 yılından bu yana hizmet veren beş yıldızlı otel, Hindistan’ın kalbi, finans merkezi ve Bollywood’un evi olarak da biliniyor. Cihatçılarının planladıkları saldırıların üssü olarak seçilmesi bu yüzden bir tesadüf değil.
SON KARAR: İlk uzun filminde Anthony Maras, 2008’de gerçekleşen bu korkunç olayı sinemaya aktarmakta oldukça başarılı ve bir sonraki filmi için merak uyandırıyor.

Haberin Devamı

KARLAR ALTINDA İNTİKAM
SOĞUK İNTİKAM/COLD PURSUIT
IMDB: 6.5 METACRITIC: 5.7 HÜRRİYET: 4
Yönetmen: Hans Peter Moland
Oyuncular: Liam Neeson, Laura Dern, Tom Bateman, Tom Jackson
2019-İNGİLTERE, NORVEÇ, KANADA, ABD-119’
AKSİYON, SUÇ, DRAM

İLK BAKIŞTA: Norveçli yönetmen Moland, Stellan Skarsgård’ı başrolüne taşıdığı 2014 yapımı filmi “In Order of Disappearance”i bu kez Amerikalı oyuncularla yeniden çekti.
NE ANLATIYOR: Kar temizleyiciliği yapan Nels, oğlu bir uyuşturucu baronu tarafından öldürülünce intikam için yollara düşer.
SON KARAR: Moland’ın yeniden yorumu orijinalini aratıyor ne yazık ki. Yine de Neeson ve Dern’ün oyunculukları için izlenebilir.

 

KUZU VE KURT DOST OLURSA
KUZULAR KURTLARA KARŞI 2/SHEEP AND WOLVES 2
İSTİLA ALTINDA/CAPTIVE STATE
IMDB: 7.6 METACRITIC: 8.3 HÜRRİYET: 6
Yönetmen: Rupert Wyatt
2019-RUSYA-85’
BİLİM-KURGU, GERİLİM

Haberin Devamı

İLK BAKIŞTA: 2016 yapımı filmin devamı bu kez, önceki filmin yapımcısı Vladimir Nikolaev’e emanet.
NE ANLATIYOR: Kuzuların kasabasında yaşayan Gri adlı kurt, hayatından çok mutludur. Bu haber, uzaklarda yaşayan kurtların lideri Gark’ın kulağına gidince işler değişir.
SON KARAR: 2016 yapımı filmin devamı niteliğindeki Kuzular Kurtlara Karşı 2, yalnızca küçük izleyiciye sesleniyor.

 

BUNLAR DA VAR

ŞEYTAN-İ İNS
Yönetmen: Gökhan Arı/2019, TÜRKİYE, KORKU
Anne ve babası yıllar önce ölen Semih, anneannesi ile birlikte İstanbul’da yaşamaktadır. Semih, anne ve babasının trafik kazasında öldüğünü sanmaktadır fakat gerçek başkadır.

ÖZGÜR DÜNYA
Yönetmen: Faruk Aksoy, Şevki Es/2019, TÜRKİYE, MACERA
Yapay zeka ile yönetilen bir oyunun hikâyesi aslında Aslı ve babası için bambaşka anlamlar taşımaktadır. Tasarladıkları bu çalışma, dünyada bir ilk olacaktır.

Haberin Devamı

ALİ
Yönetmen: Ramazan Özer/2018, TÜRKİYE, DRAM
Film, Amasra’da balıkçılık yaparak geçimini sağlamakta olan Ali’nin karma karışık olan hayatını anlatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları