Mart güneşi

Seyahati seven Türkler'in en sevdiği rotalardan olan Dubai'ye gitmek için Mart ayı doğru bir zaman. Gün içi kemikleri ısıtan güneş kendini gösterir göstermez ortalık, beyaz çilli bedenini güneşe teslim etmiş 'expat'larla doluyor.

Haberin Devamı

Global projelere imza atan; mimariden dekorasyonu oluşturan hareketli unsurlara dek inşaatlara geniş kapsamda destek veren, Antalya çıkışlı bir kurum, AHK. Dubai'de de 2008 yılından bu yana adı sayılan projelerle boy gösteriyorlar. Biz de bir gazeteci grubu olarak AHK'nın Dubai projelerini tatbike geldik. Uzun yıllar sonra bu şehre ikinci gelişim; o yüzden sürekli değişen/gelişen Dubai normlarına göre kesinlikle bu nevi şahsına mahsus şehri biliyor sayılmam. 6 ay görmeyince Dubai'de çok iyi tanıdığı bir semti nasıl da tanıyamadıklarını anlatanlar var. Dinledikçe "Dubai'yi bilir misin" sorusuna asla hadsizce evet demiyorum. Odamdan manzara, yeni açılan Dubai kanalı... Manzaranın etkileyici bir yanı var mı, var. Yine de İstanbul'dan kalkıp gelmiş birinin bu görüntüye vereceği paye de bir yere kadar oluyor. 

Haberin Devamı

DUBAİ LOKALİ BİR TÜRK

Çok eski bir dostum Berna Kemaloğlu 9 yıldır Dubai'de yaşıyor. İlk geldiğinde zorlandığını anlatsa da belli ki artık bu uydu şehrin tadını çıkarmaya başlamış. "En çok kimsenin kimseye karışmamasını seviyorum" diyor. Polo müsabakası ödül törenine gerektiği kadar şık gitmemekten şikayet ettiğimde hemen sosyal sözleşmelerin katı kurallarının burada geçerli olmadığından bahsediyor. (Sahiden nefis şapkalar ve kokteyl elbiseler de, düz terlikler ve bermuda şortlar da bir şekilde bu ortamda kaynaşmayı başarmıştı.)

İki çocuğu da Dubai'de eğitim gören Berna'ya okulların şöhretini soruyorum. Bize nazaran pek hafif bir müfredat olduğundan bahsediyor. Özel olarak önemsediği nokta farklı aslında... "Bu çocuklar ırk kavramına farklı bakıyor. Sınıfta her milletten çocukla birlikte büyüdüklerinden bizdeki ırk önyargıları onlarda olmayacak" diyor.

DUBAİ POLO GOLF CUP

Bu yıl da polo müsabakasını izlemek için kalburüstü, global bir izleyici profili, şık beyaz dekorasyonlu lounge alanını doldurmuş. Sıcağa rağmen yemeklerin lezzeti galip gelmiş; insanlar büfelere seferler yapıyor. Müsabaka başlayana kadar akrobat şovundan hafta sonu Bentley arabanın ödünç verileceği ödüllü koşuya; farklı etkinliklerle günü renkli kılıyorlar. Dubai'nin en önde gelen ailelerinden Al Habtoor tarafından organize edilen bu prestij buluşmasının sponsorları arasında AHK da var. Hayatımda ilk kez izlediğim polo, sahiden çok etkiyici görünüyor. Al Habtoor ailesi, kendi takımlarının da yarıştığı müsabakayı, bitmekte olan residence/otel projelerinin gösterişli verandasından izliyor. Misafirlere de kendi ailelerine de her türlü izzet ikramda -geleneklerine uygun biçimde- hiç geri kalınmamış. Polonun heyecanına bu mesafeden izleyince kapılmamak elde değil. İşin şıklığı bir yana, ne anladın derseniz rugby ve beyzbolun ardından kurallarını çözemediğim sporlar listesine poloyu da ekledim diyebilirim.

Yazarın Tüm Yazıları