Ne oldu bizim hayvanat bahçesi

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki hayvanat bahçesi, Ankaralılar için sadece bir hayvanat bahçesi değil aynı zamanda kent merkezinde doğal bir ortamda yürüyüş yapabilecekleri, bisiklete binebilecekleri, doğayla baş başa geçirebilecekleri ender alanlardan bir tanesiydi.

Haberin Devamı

Ne oldu bizim hayvanat bahçesi

Ta ki; yaklaşık dört yıl öncesine, yani Temapark’la birlikte ‘daha güzel’i yapılmak üzere kapanana kadar.

* * *

Hayvanat bahçesindeki hayvanların akıbetinin yanı sıra, yenisinin ne zaman açılacağı da hâlâ soru işareti.
Bu arada, Hayvanat bahçesiyle ilgili soruları, süreci en başından beri takip eden CHP Ankara Milletvekili Levent Gök bir kez daha gündeme getirdi. Gök’ün daha önce de gündeme getirdiği ve bir kez daha yanıt istediği sorular şöyle:

* * *

* Ankapark’ın yapımı bahane edilerek kaldırılan hayvanat bahçesi yeniden ne zaman Ankaralıların ziyaretine açılacak?
* Hayvanların çoğunun telef olduğu bilgileri geliyor. Ne oldu bu hayvanlar?
* Ankaralıların bir buluşma ve sosyalleşme merkezi olan bu cazibe merkezi, dört yıldır yok. Bugüne kadar neden yapmadınız?

Haberin Devamı

Ne oldu bizim hayvanat bahçesi

ANKAPARK’IN AÇILIŞI İÇİN NEDEN BEKLENİYOR

Henüz yapımı tamamlanmayan Ankapark’la ilgili eleştirilerini de sıralayan Gök, şu ifadeleri kullanıyor: “Atatürk’ün 1925 yılında kurduğu Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’ün vasiyeti de hiçe sayılarak, saray, yol ve park yapılarak, büyük bir bölümü de imara açılarak yok edildi. Atatürk Orman Çiftliği arazisinin çok büyük bir bölümünü kaplayan Ankapark inşaatı ne zaman tamamlanacaktır?

* * *

İnşaatın yapıldığı alanın zemin etüdü yapılmış mıdır? Bu arazinin zemininin, söz konusu parkın yapımına elverişli olmadığına ilişkin iddialar doğru mudur? Ankapark’ın hizmete açılması için neden beklenmektedir? Ankapark inşaatı için yıllar itibariyle ne kadar harcama yapılmıştır ve bundan sonra yapılması gereken harcama ne kadardır?”

Ne oldu bizim hayvanat bahçesi

YERİ HER ZAMAN SÜPER LİG

Süper Lig’den düştüğü günden beri büyük sıkıntılar içinde debelenen Ankaragücü, sonunda 2. Lig’de küllerinden doğdu ve yokluklar içerisindeki bir takım için büyük bir başarıya imza attı ve bir üst lige çıkmaya hak kazandı. 

Haberin Devamı

Evet futbolcular ve yöneticiler için, mevcut şartlar değerlendirildiğinde büyük bir başarıydı bu ve tüm Ankara olarak büyük bir sevinç yaşadık.

* * *

Ancak, sevgili Ankaragücü camiası, gelin şimdi acı söyleyen bir dostu dinleyin! Bu satırlar, Bursasporlu bir kardeşinizden:
“Öncelikle başkentin 100 yıllık çınarı olan Ankaragücü’nün her şartta yeri Süper Lig’dir ve asıl hedef her zaman Süper Lig şampiyonluğu olmalıdır. Dolayısıyla bunu göz önünde bulundurduğumuzda, Tandoğan Meydanı’ndaki coşkulu tören Ankaragücü gibi bir camia için fazlaydı. Belki de bu kutlamayı Süper Lig’e çıkınca yapmalıydık, daha da coşkulusunu şampiyon olunca...

* * *

Sade bir tören, coşkuyu Süper Lig’e saklamak adına daha uygun olurdu sanki. Gönül isterdi ki; Ankaragücü Süper Lig’in 5. şampiyonu olsun ama 6.’lık için geç değil. Bu camia bunu başaracak güçte.”

Haberin Devamı

Ne oldu bizim hayvanat bahçesi

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ ANKARAGÜCÜ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Daha önce Ankaragücü yönetimini almak istediğini açıklayan Başkan Melih Gökçek, önceki gün Mehmet Yiğiner’le görüşmesinin ardından bu isteğinden vazgeçtiğini bildirdi ve belediye şirketlerinin göğüs reklamı vereceğini, bunun dışında da yardım kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı. Başkan Mehmet Yiğiner’le ekibi, kimsenin elini taşın altına koymadığı zor günlerde çok zor bir işi başardı ve bu ekibin devam etmek isteğine de saygı duymak gerekirdi. Gökçek de öyle yaptı ve Büyükşehir olarak kulübe destek olacaklarını duyurdu. Ankaragücü için çok önemli bir gelişme. Dileriz ki, Ankaragücü bu sezon, siyasi tartışmaların gölgesinde kalmaz ve bir an önce Süper Lig’e geri döner.

Yazarın Tüm Yazıları