HABER

ABD üniversitelerinde Filistin’e destek gösterileri... Columbia Üniversitesi binasında polis müdahalesi

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Dünya ise ABD'den gelen görüntüleri konuşuyor. Filistin'e destek veren öğrenciler polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. New York polisi Columbia Üniversite'nin kampüsüne girdi ve onlarca öğrenciyi gözaltına aldı. 2 saat süren müdahalenin ardından Üniversiteden ve polis departmanından ilk açıklamalar geldi.

ABD'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Columbia bir süredir Filistin'e destek protestolarının merkezinde yer alıyordu. Kampüsün bir bölümünü işgal eden öğrencilerin eylemi polis baskını ile son buldu.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, New York Polis Departmanı 2 saat süren baskının ardından bölgedeki kontrolü sağladı.

Al Jazeera, düzinelerce kişinin gözaltına alındığını duyurdu. NYPD'den yapılan resmi açıklamada herhangi bir polise direnme vakasının yaşanmadığı ve yaralanmanın olmadığı bilgisine yer verildi.

Columbia Üniversitesi yaptığı açıklamada polisin üniversite yönetiminin iteği doğrultusunda kampüse girdiğini duyurdu. Açıklamada Üniversite yönetiminin başka seçeneği olmadığı öne sürüldü.

AFP: ÜNİVERSİTE POLİSİN KALMASINI İSTİYOR


AFP ise üniversite yönetiminin polisin 17 Mayıs'a kadar kampüste kalmasını istediğini yazdı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler