Vali'den şehit babasına: 'Önce kendine gel'

Güncelleme Tarihi:

Validen şehit babasına: Önce kendine gel
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 16:04

Çorum’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’ncü yıldönümü nedeniyle şehit aileleri için düzenlenen yemekte, Vali Ahmet Kara ile aynı masada oturan bir şehit babası Garip Karaca arasında tartışma çıktı. Vali Kara, sesini yükselten şehit babası Karaca’ya "Önce kendine gel" dedikten sonra masadan kalkarak başka masaya oturdu. Sonrasında yazılı açıklama yapan valilik olayın tatlıya bağlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Çorum’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen programlar kapsamında Valilik tarafından şehit aileleri ve gaziler için yemek verildi.

Validen şehit babasına: Önce kendine gel
Çanakkale Zaferi töreninde İzmir Valisi'ne 'Atatürk' tepkisi


Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen yemek sırasında Vali Ahmet Kara şehit ailelerinin bulunduğu bir masaya oturdu.



Validen şehit babasına: Önce kendine gel


Vali Kara’nın şehit yakıları ile sohbet ettiği sırada yanında oturan 20 yıl önce Şırnak’ta şehit olan Jandarma Komando Er Erkan Karaca’nın babası Garip Karaca’nın ses tonu bir anda yükseldi. Şehit babası şehit ailelerinin sorunlarını dile getirdiği sırada bir anda sinirlendi. İlgisizlikten yakınan şehit babası "Biz vatan için, bayrak için şehit verdik" dedi.

Validen şehit babasına: Önce kendine gel

Haberin Devamı

Bu tepki karşısında şaşıran Vali Ahmet Kara, şehit babasına adını sordu. Garip Karaca, "İsmim batsın" diye cevap verince, Vali Ahmet Kara masadan kalkarak sakin olmasını söyledi. Şehit babasına "Önce kendine gel" diyen Vali Kara daha sonra sinirli bir şekilde başka bir masaya oturarak yemek yedi.

Validen şehit babasına: Önce kendine gel


VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Çorum Valiliği’nden haberin internet siteleri ve sosyal medyada yer alması üzerine yapılan yazılı açıklamada olayın tatlıya bağlandığı belirtildi. Açıklamada Vali Kara’nın yemeği protokol mensuplarıyla yemek yerine, ’minnet borcunu ödemek, talep ve ihtiyaçlarını dinlemek için’ şehit yakınları ve gazilerin masalarında yemeyi tercih ettiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bu esnada şehidimizin babası Garip Karaca duygusal yoğunluk yaşamıştır. Valimiz Sayın Ahmet Kara, şehit babasının daha fazla rahatsız olmaması için diğer masalara geçmiş daha sonra ekli fotoğraflarda da görüldüğü gibi aynı şehit babasıyla görüşmüştür. Şehidimizin babası kendisinin bir takım sorunları olduğunu belirterek Valimizden özür dilemiştir. Şehidimizin babasıyla Valimiz arasında herhangi bir sorun yaşanmamıştır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!