Taraftar haklıymış!

TRABZONSPOR taraftarının ‘Aralık ayının en iyi futbolcusu’ seçtiği Emre Güral, hak ettiği biçimde ilk 11’deydi.

Haberin Devamı

Mustafa Reşit Akçay, rakibin defans dörtlüsünü iyi etüt etmiş. Analizleri sonucunda da, Olcan’ı her zaman oynadığı sol kanatta değil, sağda başlattı. Bordo mavililer, 15. dakikada Emre’nin uzaktan sert ve düzgün vuruşuyla da golü buldu.
Beşiktaş ise, ilk yarıda ‘Gidecek mi, kalacak mı’ denilen Fernandes’in etkisiz oyununa Oğuzhan’ın da eşlik etmesiyle hücuma çıkamadı. Veli’den başka defansa gelen bir oyuncu yoktu. Topu, ilerideki Almeida’ya bir türlü atamıyordu siyah beyazlılar... Belki de kaleci Onur, bu sezonki en rahat 45 dakikayı oynuyordu.

İKİ SORU

İKİNCİ devreye daha istekli başlıyordu Beşiktaş... Rakip ceza sahasında daha çok topla buluşmasına rağmen siyah beyazlılar, kilidi 84. dakikada Almeida’yla açabildi. Trabzonspor, ikinci 45’te kontrataklarla golü kokladı. Bana göre de maçın kırılma anı 66. dakikada yaşandı.
Malouda, kaleci Tolga’yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa iyi vursa da tecrübeli eldiveni geçemedi. Bu dakikada maç 2-0 olsa, Beşiktaş 1 puanı çıkaramazdı. 1-1’den sonra, maç başından beri yaptığı güzel ortalardan birini daha yaptı Motta... Ama Almeida bu ortanın ‘hakkını veremeyince’ Beşiktaş ikinci golden oldu.
Henüz takviye yapamayan Beşiktaş’ın, Trabzon’dan 1 puanı kurtarması kendi adına iyi bir sonuç... Ancak Bilic’e birkaç soru sormak lazım;
Avni Aker’de orta sahayı toparlayabilecek olan Atiba, neden sağ bek oynatıldı?
Necip, İbrahim Toraman’dan iyi bir stoper mi? Değilse de, Franco neden alındı?
Trabzonspor, böylesine üstün oynadığı bir maçta Beşiktaş’a 2 puan kaptırdıysa, bunun başlıca sebebi yine ‘Skoru koruma isteği’... Mustafa Reşit Akçay, bir türlü engel olamadığı ‘öndeyken geri yaslanma’ taktiğine yenik düştü. Trabzonspor, ikinci devrede skoru koruma çabası yerine rakibinin üzerine gitse farkı yakalayabilirdi.
Ancak bordo mavililer, yakaladıklarını da kaçırınca Beşiktaş’ın beraberlik golüne zemin hazırladı. Trabzonspor taraftarı, iki konuda da haklı çıktı; Emre Güral ilk 11’de başlamalı. Trabzonspor artık, öndeyken geri çekilmemeli...

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Emre Güral. Milli takıma göz kırptı.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

Oğuzhan, Beşiktaş’ı ileriye taşıyamadı.

HAKEM

Ufak hatalara rağmen iyi bir maç yönetti.

Yazarın Tüm Yazıları