35 puanlık farkı doğrulayan derbi

Beşiktaş bu noktaya bir günde gelmedi: 2 senedir verdiği yanlış kararların faturasını ödüyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin dün Beşiktaş’a kurduğu oyun üstünlüğünü okumak için filmi biraz geriye sarmak gerek. Fenerbahçe dün derbiye rakibinin tam 35 puan ve 51 averaj önünde başladı. Beşiktaş bu noktaya elbette bir günde gelmedi: İki sene önce şampiyon hocası Sergen Yalçın’ı imza için bir buçuk ay bekleten, 2 milyon Euro’ya (alt ligde 17 maça çıkmış) Emrecan Uzunhan’ı, 1,5 milyona Kerem Atakan’ı transfer eden, Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçi gibi oyuncuları haraç mezat, Güven’i bedavaya gönderen Beşiktaş yönetiminin tuhaf kararlarıyla başladı bu süreç.

TUHAFLIKLAR VE YANLIŞLAR

O tuhaf yönetsel kararları bu sezonki yanlışlar izledi. Saiss anlamsız bir şekilde kaybedildi. Afrika Kupası senesinde ülkeleri kupa vizesi alan 8 Afrikalı’yla takım kuruldu. 4 stoperlik rotasyonun biri (Tayyip) uzun süreli sakatken, yanına 3 Afrikalı konuldu. Bir önceki yönetim ve teknik ekibin hatalar zinciri yeni yönetimle de sürdü. 14 senedir kulüp takımı çalıştırmamış, dünyanın en pragmatik ve 1-0’cı hocası Fernando Santos getirildi göreve. 12+3 milyon Euro gibi astronomik bir paraya birçok üst klas futbolcu alınabilecekken Al Musrati transfer edildi. Bu paraya Al Musrati’den daha iyileri bulunabilirdi. Worrall da fark yaratacak bir stoper değil. Bu yönetimin performansı da eskisinden çok üstün değil bana sorarsanız.

Haberin Devamı

11'E 11 İKEN F.BAHÇE DAHA İYİYDİ

Dünkü müsabakayı elbette Al Musrati’nin 25’teki kırmızı kartından bağımsız okuyamayız ancak şunu da belirtmek gerek: Libyalı atıldığında Fenerbahçe şutlarda 6-0, kornerlerde 2-0 öndeydi. Beşiktaş 25 dakika boyunca rakip yarı sahaya geçmemişti daha. Becao-Djiku-İsmail sahadayken sarı lacivertlilerin atak devamlılığı yüksekti; enteresandır, maç 11’e 11’ken daha iyi bir Fenerbahçe vardı sahada.

NEDEN MERT HAKAN YERİNE KRUNIC?

20’NCi dakikada İsmail Yüksek sakatlandığında neden Becao’nun çıkarılıp stoper tandeminin bozulduğunu, oyuna niçin kenardaki yerli Mert Hakan’ın girmediğini anlamadım ben doğrusu. Krunic de gördüğümüz kadarıyla bir Pirlo, bir Gattuso değil! Yani kenarda Mert Hakan varken, Krunic’i sokmak için stoper tandemini bozmak biraz lüzumsuz geldi bana.

 

Yazarın Tüm Yazıları