Siftah yaptılar

BEŞİKTAŞ, her takımın yaptığı gibi bir hazırlık dönemi geçirdi. Oynadığı maçlarda galibiyeti yok. Onlar, şaka maçıydı. İlk ciddide siftah yaptılar.

Bu, kendiliğinden olmaz. Oynadığın takım G.Saray. Bir asırdır oynuyorsun; bir Beşiktaş yeniyor, bir G.Saray... Maçtan önce hiçbir Allah’ın kulu çıkıp da, "şu maçı şu takım kazanır" diyemiyor. Onun için ben de diyorum ki, dün akşamki kazanç, Beşiktaş’ın yeni sezona ilk adımı.

Ben, Beşiktaş’ı başka bir gözle, başka bir gönülle seyreden adamım. Kimseyi aldatmak gibi bir çabam da hiç olmadı. İyiye iyi, kötüye kötü diyen bir adamım. İyileri sıralayayım, bu keyif gecesinde kötüleri başka zamana bırakalım. Bir kere bu takım bu sezon hep beraber düşünüp, hep beraber oynayabilecek bir kadro yaptı. Dün akşamki oyunda 5-6 tane yeni adam oynadı. Bu, şu demek: Takımın yüzde 50’si değişti. Takım olmak pek kolay bir iş değil. Zaman ister. Ama ben Beşiktaş’ı çok kısa bir zamanda toparlanmış gördüm. Tabii ki, maça ayrı, yenilere ayrı bir gözle baktım.

Ustalar iyi olmalı

Bir kere bu takımın daha iyi olması için iki tane ustasının iyi olması şart.

Bunlar da Delgado ve Kleberson. Delgado, zaten ezberimde olan bir futbolcu. Çok beğeniyordum, bir Beşiktaşlı olarak gelmesine de çok sevindim. Büyük katkısı olacak. Kleberson’la iyi bir eşleşme çok çabuk zamanda olursa Beşiktaş bazı sıkıntılarından çok çabuk kurtulacak. Ölenle gidene şimdiye kadar laf etmiş bir adam değilim. Sergen’le Tümer gitti. Bu dediğim iki çocuk bu işi koparabilirse, Beşiktaş’ın sıkıntısı olmaz.

Geçen sezon 7 tane Bursaspor maçını çıplak gözle seyrettim. "Eğer Bursa, Süper Lig’e çıkarsa, Süper Lig’de oynayacak tek adamı Serdar" demiştim. Serdar, hem Beşiktaş’ın, hem Türk futbolunun büyük kazancı olacak. Fahri, takım olarak iyi oynanırsa katkısı olur. Tek başına bir takımı bir yerden bir yere götüremez. Kaleci Runje öyle bir yere geldi ki, Cordoba’dan sonra oynamak zor.

Daha öncesini bilmiyorum. Dün akşam seyrettiğim oyunda belki Cordoba kadar ayağını iyi kullanmıyor ama yaptığı işi çok ciddiye alarak oynayan bir kaleci. Ensesindeki üç direği de ezberine almış. Pozisyon hatası yapmıyor. Ne diyelim, daha iyisi can sağlığı. Neticede kazanmak hoş bir duygu. Ama bunun keyfini bütün sezona yaymak lige iyi başlamaktan geçiyor. Lig de kapıya dayandı. İyi bir başlangıç Beşiktaş’ı iyi yerlere taşıyacak. Bir de dipnotum var. Dünya Kupası’nda seyrettiğim hakem kepazeliklerinden sonra bizim hakemlere kural hatası yapmamak şartıyla yorum getirirsem Kur’an çarpsın.
Yazarın Tüm Yazıları