Saçlarım boyadan çok yıprandı

Suna Hanım, merhaba...

Her şeyden önce bilgilerinizle bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim. Benim saçlarımda çok beyaz var ve kimyasal boyalar yüzünden de çok yıpranmış durumdalar... Saçlarım koyu kahverengi... Bitkilerle yaptığınız saç boyası tarifini rica ediyorum. Bir de cilt sıkılaştırıcı bir reçete verirseniz sevinirim. á Perihan Y.

750 gram yeşil ceviz kabuğu ve yaprağını 1,5 litre suda kaynatın. Su yarıya indiğinde süzün, suyuna bir kahve fincanı elma sirkesi katın. Saçınızı yıkadıktan sora bu suyla durulayın, 15 dakika beklettikten sonra normal suyla tekrar durulayın. Cildinizin sarkmasından şikayetçi iseniz de şu reçeteyi öneririm; birer çay kaşığı yaş maya ve sütü karıştırın, bunu yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Ardından cildinize uygun kreminizi kullanın. Maskeyi haftada bir tekrarlayın.

Cansız kaş ve kirpikler

Suna Hanım, ben 23 yaşındayım. Normalde vücudumda fazla tüy olmasına rağmen kaş ve kirpiklerim çok seyrek. Kirpiklerimin gürleşmesi, dolgunlaşması için ne yapabilirim? Yardımınız için şimdiden teşekkürler. 

Şükran

İki çorba kaşığı Hint yağı, bir tatlı kaşığı buğday özü yağı, bir tatlı kaşığı lanolin, 3 adet ceviz ve 3 adet fındığı benmari usulü ısıtın. Sonra süzerek bir cam kaba koyun. Bu yağa kulak temizleme çubuğunu batırıp kaş ve kirpiklerinize sürün.
Yazarın Tüm Yazıları