Popvirüs

Lale Barçın İMER
Haberin Devamı

Teoman vakası

‘‘Şu Teoman'da tipik bir g...t kalkma vakası seziyorum’’ dedi geçenlerde bir dostum. Böyle düşünmesinin nedeni geçenlerde bir iki kendini bilmez yüzünden konserini başında kesip sahneyi terk etmesiydi. Teoman kendisine sürekli su atılan bir konserini, ‘‘Bir gerizekalı yeter, ama iki tanesi çok fazla, bye bye’’ gibi sözler sarfedip, sanneyi terk etmiş. Aslında düşünecek olursam, ‘‘kişi Teoman’’ olarak cesur bir davranıştı bu, ancak yıldızı her geçen gün biraz daha parlamakta olan rock müzisyeni olarak bu hareket çok profesyonel olmayan bir davranıştı. Bir iki densiz yüzünden pek çok hayranını ‘‘cezalandırmaya’’ hiç hakkı yoktu Teoman'ın...

Dünyanın pek çok yerinde pek çok şarkıcı, topluluk ve müzisyene bu şekilde yaklaşabiliyor seyirci. Almanya'da sahneye genelde oyuncak ayıcıklar ve bebekler atarlar, İtalya'da iç çamaşırı, bizimkiler de işte su atarak sevgilerini ifade etmeyi düşünmüşler. Eğer sahnedeki sanatçı bundan rahatsız olmuşsa o zaman güvenliği devreye sokar ve onlar da bu kişileri bulup oradan uzaklaştırırlar.

Teoman'ın son yıllardaki başarısı ile ‘‘havalandığı’’ ya da kötü anlamda değiştiğini düşünmüyorum ancak, o konserdeki davranışını da onaylamıyorum. Sonradan baktığında kendisinin de bu davranışı onaylamadığına inanıyorum. Son zamanlardaki ‘‘yoğun’’ temposu böyle bir hata yaptırmış olabilir. Ardında kötü bir niyet yoktur belki, ama bu tür yorgunluk belirtilerini sanatçının ‘‘dikkate’’ alması gerekiyor. Teoman'ın yerinde olsam dinleyicisine borçlu olduğu bu konseri tekrarlardım. Hem de en kısa zamanda!

Yazarın Tüm Yazıları