Oynadıkça açılıyoruz

Kızlarımız Dünya Kupası'ın şu anki en büyük favorisine, maçı alabilecekken 3-1 kaybetti.

Sultanlarımız resmen maçlar oynanırken gelişme kaydediyorlar. İlk 3 maç Kagoshima'da yapıldı ve biz 3. maçta alışabildik. Uzun bir uçuş periyodundan sonra Sendai şehrindeki ilk maçta ilk setten sonra salona alıştık ve oyuna ortak olduk.

Şu kesin bir gerçek ki, biz hem fiziksel, hem teknik, hem de moral motivasyonu anlamında bu seviyenin takımıyız. Tek eksiğimiz bu platformda oynadığımız maç sayısının azlığıdır. Eğer bu kızlarımız -ki daha yaş ortalaması 24- birkaç turnuva daha oynarlarsa, ilk sıralarda kendilerine yer bulacaklardır. En önemlisi kızlar da bunun farkına vardılar.

Kazanmanın yolu

Maça gelince... Çin takımı çok iyi defans yapan, çabuk toplarla sonuca giden ideal bir voleybol takımı. Biz file üstünde bu kadar çabuk oynanan voleybola, blok ve defansta uyum sağlayamıyoruz. Bu tip takımlara karşı iyi servis atıp, topu pasöre getirmelerini engellersen başarılı olabilirsin ki, biz de Neslihan'ın etkili servisleriyle zaman zaman bunu başardık.

Hücumda Natalia mükemmel oynadı. Seda, eğer file önünde olduğu gibi servis karşılamada etkili olduğunu gösterebilirse, takımımız çok daha güçlenecek. Baharın da iyi gelen manşetlerde ortayı biraz daha kullanması lazım. Ancak milli takımımızın gösterdiği mücadeleye ve milyonları televizyon başına kilitlemesine, voleybol adına yaptıkları tanıtıma yürek dolusu teşekkürler. Önümüzde galip geleceğimiz maçlar var. Eğer bu maçları alırsak, ABD, Japonya ve İtalya maçlarının da sonucu lehimize olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları