Kahvaltı Sofralarının Gözdesi Omletin 4 Enfes Hali

Güncelleme Tarihi:

Kahvaltı Sofralarının Gözdesi Omletin 4 Enfes Hali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 13:23

Omlet, yumurtanın en güzel halini alan muhteşem bir lezzet! Peynirli, patatesli, kırmızı biberli, kuşkonmazlı… Hepsinin yumurtayla olan birlikteliği ayrı lezzetli. Tavada zeytinyağı veya tereyağı ile beraber yumurtanın kırılması ile yapılan nefis mi nefis omletin 4 farklı halini bir araya getirdik. Yumurtanın lezzetini doruklarda hissedeceğiniz bu tarifler kahvaltı sofranızın gözdesi olmayı dört gözle bekliyor…

Haberin Devamı

1- Vazgeçilmezlerden: Peynirli Omlet

Kahvaltı Sofralarının Gözdesi Omletin 4 Enfes Hali

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış ezine peyniri
Maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Salatalık
Çeri domates
Soğan

Tarif:

1- Bir kasede yumurtaları Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile iyice çırpın.
2- Ardından tuzu da ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
3- Bir tavada tereyağını eriterek tüm tavanın yağlayın. Yumurtayı da ilave ettikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte altı kızarana dek Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
4- Peynir ve maydanoz karışımını yumurtanın üstüne dökün ve spatula yardımıyla omleti ikiye katlayın, 5 saniye kapağı kapatıp pişmesini sağlayın.
5- Servis tabağına aldığınız omleti, domates, salatalık ve soğan ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Haberin Devamı

2- Görüntüsü İştah Açar: Kırmızı Biberli ve Kaşarlı Omlet

Kahvaltı Sofralarının Gözdesi Omletin 4 Enfes Hali

Malzemeler:

3 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tane kırmızı biber
Zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş tane karabiber

Tarif:

1- Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın.
2- Süt, tuz ve karabiberi de ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile çırpın.
3- Zeytinyağı eklediğiniz tavaya çırpılmış yumurta karışımını alın ve Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
4- Pişmeye yakın omletin yarısına rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
5- Peynirler erimeye başladığında altı kızaran omleti küçük küçük doğradığınız kırmızı biber ile süsleyin.

Sıcak sıcak, afiyet olsun!

3- Patatesli Ayrı Güzel: Patatesli Omlet

Kahvaltı Sofralarının Gözdesi Omletin 4 Enfes Hali

Malzemeler:

2 tane patates
1 tane soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
5 yumurta
1 tane kırmızı dolmalık biber
Maydanoz

Tarif:

Haberin Devamı

1- Soğanı ikiye bölün ve halka halka dilimleyin. Patatesleri de yuvarlak bir şekilde dilimleyin.
2- Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tavada zeytinyağını ısıtın. Patatesleri, soğanları ekleyin.
3- Kapağını kapatın ve malzemeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
4- Yumurtaları büyük bir kaseye kırın ve Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile hafifçe çırpın, dilediğiniz baharatı ekleyin.
5- Soğan ve patates piştiğinde yumurta karışımını üzerine aktarın.
6- Altı kızarana kadar düşük ısıda pişirin. 
7- Omletin yüzeyinde çok az sıvı yumurta kaldığında diğer tarafı da pişirmek için ters çevirin.
8- Yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra omleti servis tabağını alın.
9- Üzerini küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.

Haberin Devamı

Çok nefis, afiyet olsun!

4- Farklı Bir Tat Arayanlara: Kuşkonmazlı Omlet

Kahvaltı Sofralarının Gözdesi Omletin 4 Enfes Hali

Malzemeler:

5 dal kuşkonmaz
3 tane yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Çeri domates

Tarif:

1- Kuşkonmazların saplarını kırıp atın.
2- Bir tencerenin yarısına su ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edip Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
3- Kaynayan suya kuşkonmazları ilave edin ve 3-4 dakika haşlayın.
4- Bir kaseye yumurtaları kırın ve Arçelik Eternity Rose Gold Mikser çırpın.
5- İçerisine tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin.
6- Bir tavada tereyağını eritin.
7- Eriyen tereyağına yumurta karışımını ekleyin ve karışımı tavaya eşit olarak yayın.
8- Pişmeye başladığında peyniri ilave edin.
9- Peynir de eridikten sonra üzerine kuşkonmazları ekleyin.
10- Çeri domatesler ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

BAKMADAN GEÇME!