Favalı Enginar

Güncelleme Tarihi:

Favalı Enginar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 09:39

.

Haberin Devamı

 

Malzemeler:

4 adet taze enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 çay kaşığı şeker
2 çay bardağı su
Tuz

Favası için:

1 su bardağı kuru bakla
2 çay bardağı su (üzerini 1-2 parmak geçecek)
1 küçük soğan
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Üzerine; yarım demet dereotu

Yapılışı:

1. Baklalar tencereye alınır, su, soğan, zeytinyağı ve tuz eklenir pişirilir. Tüm malzeme ezilinceye ve suyunu çekinceye kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirilir.
2. Diğer yanda enginarlar; zeytinyağı, halka doğranmış soğan, şeker, tuz, sarımsak, su ile çelik tencereye alınır. 20-25 dakika kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
3. Haşlanan baklalar Arçelik Eternity El Blender’ıyla ezilerek püre haline getirilir.
4. Ilıyınca 2-3 kaşık zeytinyağı eklenir tahta kaşık ile iyice karıştırılır.
5. Servis tabağına enginarlar alınır.
6. Sıkma torbasına koyulan ılık fava; enginarlar üzerine sıkılır. Üzerine dereotu serpiştirilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!