Kazanana kızılmaz

İzmir'de, maça gelirken beni getiren araba su kaynattı. Sıcağı anlatmak için bunu söyledim. Böyle bir havada kazanıyorsan, kazanana kızmayacaksın. Arkasına saklanılacak mazeret var. Bu, her iki takım için de geçerli.

Haberin Devamı

Denizli takımı bu sezon futbol oynama şeklini değiştirmiş. Hep ayağa top yapma çabasındalar. Doğru da yapıyorlar. Bunun semeresini lig yol aldıkça görecekler. Dün akşam erken yedikleri gol, onları fazla etkilemedi. Yine bildiklerini, ezberlediklerini oynama çabasındaydılar. Denizlispor'u beğendim ve tahmin ediyorum ligde geçmiş sezonun sıkıntısını yaşamayacak.

Gelelim Beşiktaş'a... Erken gelen golden sonra, hem oynayanların hem de seyredenlerin rahat edeceğini düşünmüştüm. Öyle olmadı. Hem oynayanlar hem de izleyenler bir türlü rahat edemedi. Oyun 1-0 iken Bobo'nun kaçırdığı bir gol var. Anlatılır gibi değil, çünkü anlaşılır gibi de değil. Bu kardeş demek ki zor golleri atmayı seviyor. Hemen hemen aynısını geçen haftada kaçırdı.

En iyisi Gökhan Zan'dı

Dün hem takımının hem de sahanın en iyi oyuncusu Gökhan'lardan Zan olanı idi. Gökhan Güleç ise, düşüş içinde. Geçmiş sezonun Gökhan'ı değil. Kaleci Runje bir hafta futbol molası verdi. Gaziantepspor maçında çok hatalar yapmıştı. Dün eski ciddiyetine döndüğünü gördüm. Hep oyun içerisindeydi. Hele ilk yarı, boylu boyunca kaleyi kapattı, golü önledi. Delgado, futbolcu kere futbolcu. Belki az topla buluşuyor ama her yaptığı iş Beşiktaş için hayırlı. Gökhan Zan'ın attığı golde de payı büyük.

Kleberson futbolculuğu kadar oynamıyor. Ne kadar kaliteli olduğunu bilmesem, normal vatandaş bu kadar oynar diyeceğim. Ama öyle değil. Önemli bir oyuncu. Beşiktaş'a katkı yapması mecburiyet.

Haberin Devamı

Maçın hakemi dişe dokunur hiçbir hata yapmadı. Ne gördüyse onu çaldı, ne kadar biliyorsa da o kadarlık idare etti. Onun için kolay maçtı. Çünkü iki takımın oyuncuları da iyi niyetliydi. Beşiktaş için İzmir hiçbir zaman deplasman değil. Onu da iyi kullandılar diye düşünüyorum.

Denizlispor taraftarları tam önümde oturuyorlardı. Üşenmedim saydım. Tam 26 kişiydiler. Böyle deplasman mı olur?

Yazarın Tüm Yazıları