Kalite farkı

VOLKAN’ın ısınma sırasında sakatlanmasıyla Ersun Hoca kaleyi Mert’e teslim etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe iki iyi kaleciye sahip! Mert kendini bir anda kalede bulmasına rağmen, maçın daha başındaki ilk Antep atağında Mustafa Durak’ın köşeye giden şutunu çelerek kaleye geçtiği anda göreve hazır olduğunu gösterdi.
Maç başında bir diğer sürpriz de Alper Potuk’un yedekler arasında olması ve takımın Emre- Mehmet Topal- Meireles, üç defansif orta saha ile başlaması oldu benim için. Ersun Hoca önce kaybetmemek parolası ile çıkarttı takımı sahaya.

EMENİKE DAĞITTI

FENERBAHÇE oyun taktiğini Antep’in iki stoperi Binya ve Stankevicius üzerine kurmuştu. İki stoper de hem ağırlardı hem de pozisyon bilgileri bir o kadar zayıftı. Emmanuel Emenike’nin fiziksel gücü iki stopere de fazlasıyla yetti. Fiziki özelliklerini çok iyi kullanarak futbolunu konuşturan Emenike karşısında iki stoperden futbol zekalarını göstermelerini beklerdim. Ki bunu da tandemin altın kuralı kademeyi uygulayarak gösterebilirlerdi. Ama ne yazık ki ikisi de hatırlayamadı bu altın kuralı! Dolayısıyla Emenike iki stoperin arasından fiziksel gücüyle rahatlıkla sıyrılabildi.
İlk golde Ersun Hoca golün sahibi Emenike’yi değil de Kuyt’ı tebrik etti. Muhtemelen maç taktiğinde iki kısa pastan sonra mutlaka gözü kapalı öne uzun pas istemiş.

Haberin Devamı

YETERSİZ HAMLELER

SERGEN Hoca ikinci yarıya Bekir Ozan ve Muhammed değişikliği ile başlayıp hamlesini yaptı. Ancak bu iki oyuncu değişikliği de, daha sonra oyuna giren İbrahim de; ne oyunu ne de orta sahadaki üstünlüğü ele almak için yeterli olmadı.
Fenerbahçe orta sahası maçın başından sonuna kadar topa sahip olup, kalite farklarını ortaya koyarak, kontra atak futbolundan 1. sınıf örnekler verdiler. Son 8 haftaya iki ezeli rakibinin 10 ve 11 puan önünde büyük bir avantajla girmeyi başardılar.

Yazarın Tüm Yazıları