İyi iş çıkardılar

YUKARIDA asılı başlık, futbolcular için atılmış bir başlık. Sakın ola bu işin içine Tigana karıştırılmasın. 2-0 arkaya düşene kadar Tigana’nın senaryosu sınıfta kaldı.

Düşünce yanlıştı, tertip yanlıştı. 2-0 geriye düşen takımın oyuncuları "Yahu ben Beşiktaş’ın futbolcusuyum. Karşımda üçüncü sınıf bir takım var. Bu kadar kalite farkıyla biz kendi kafamıza göre takılalım, hem yakalarız, hem de öne geçeriz" diye düşündüler. Aynen de öyle oldu.

Bunlar uzun boylu oyunlar. Hep deriz ya, avantajın kötüsü olmaz. Futbolda hakikaten 2-0’ı yakalayan bir takımın avantajı büyüktür. Hele büyük takımsan küçük düşünmeye hakkın yok. Tigana "0-0’a bağlayayım, turu da geçeyim" diye düşünmüş. Yanlış kere yanlış. Bir gol bulmak baştan işi bitirir. Karşındaki takım Beşiktaş’ın kalitesiyle kantara çıkacak bir takım değil ki. "Azalan her dakika, benim avantajım, rakibin sıkıntısı" olur diye düşünmüş.

İflas eden düşünce

Beşiktaş’ın bu defansıyla, böyle bir düşünce iflas eder. Etti de. Beşiktaş’ın arkadaki adam paylaşımı sıfır. Belki tek tek iyi oyuncular ama birbirleri ile iyi eşleşemiyorlar. Yenilen iki golü de mektep takımları yer. Beşiktaş yemez, yememeli. Birinci golde kaleci çıkmadı, Baki seyretti. Sonra top kaleye geldi. Bu kalecinin eldivenleri sabunlu herhalde. Ama yine de bir alkışı var. Oyun 2-0 iken çıkardığı top Beşiktaş’ı hayata döndürdü.

Beşiktaş yalnız turu almadı, ülkeye de puan kazandırdı. İtibarını yitirecekti, ayakta tuttu. İki lafım da Burak’a var. Oyun 0-0’ken kaçırdığı bir gol var, ayağı kaydı. Böyle ıslak bir havada naylon kramponla oynanmaz kardeş. Futbol oynamak için ilk önce ayakta durmak ilk şart. O pozisyon gol olsa, Beşiktaş bu sıkıntıyı yaşamazdı.

Çocuklar sazı ele aldı

Beşiktaş’ın bu aralar başında sakatlıklar dolaşıyor. Beşiktaş, hastaneye döndü. Bir takımın bu kadar sakatlığı üst üste nasıl gelir, aklım sırrım ermedi. Oyun uzatmaya gittiğinde, oynayan çocukların sazı eline aldığını gördüm. "Bu takım penaltıya kalmadan bu işi bitirir" inancını taşıyordum, öyle de oldu. Çünkü bu takım bir de penaltı özürlü. O da ayrı bir konu.

Maçın hakemine de kimse vıdı vıdı yapmasın. Adam her topun başındaydı. Bana göre de hiç yanlış düdük üflemeden maçı bitirdi. Beşiktaş bundan sonra oynayacağı grup maçlarında bu maçtan ders almalı. Tabii başta da Tigana.
Yazarın Tüm Yazıları