İçinizin sesine kulak veren programlar

İçsel kuvvetine inandığım ve Türkiye’ye ilk kez gelen programlardan bahsedeceğim iki hafta boyunca...

Üç şehir ve üç merkezde olacaklar. İsveçli Cicci ve Per’i bu hafta, Spersa Kreis’ı da önümüzdeki hafta anlatacağım.

Cicci ve Per (13 Kasım-10 Aralık)

Per ve Cicci, karı-koca olup birbirlerini "yaşam ortağım" olarak nitelendiriyorlar. İnsan gücünün dört yönü üzerinde çalışıyorlar (yaşam gücü ve topraklama (grounding), duygusal farkındalık, düşüncelerin farkındalığı ve iç durgunluğumuzun bilinci). İsveçli Cicci ve Per, 22-25 Kasım tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze’de yapılacak olan ’Naturel Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali’ kapsamında konuşmacı olarak davet edildi. Çift, kendi kişilik tipinizi ve hayatınızda bulunan başkalarının enneagram kişilik tipini keşfetmek, dünyaya ve başkalarına bakış açımızı netleştirmek ama en önemlisi başkalarının bizi nasıl gördüğünü anlamaya yarayan Enneagram bakış açıları anlatacak. Cicci ve Per 22 Kasım’da 14.30-15.30’da Enneagram’ı anlattıktan sonra 25 Kasım Pazar 11.15-12.15 arasında bu programı grup çalışması olarak sunacaklar. Dokuz farklı kişilik tipinin tadına kısaca bakarak, kendi tipinizi keşfetmek ve sizinle aynı enerjide olanlarla tanışmanın güzelliğini deneyimlemek için bir fırsat olabilir.

"The Work" kaçırılmaz

Enneagram’ı anlatacak olan İsveçli karı-koca Cicci ve Per’in sunacağı bir diğer çok ilginç çalışma ise kitapları Türkçe’ye de çevrilmiş olan Byron Katie’nin "The work" çalışma tekniği... Katie’yi ayrıca "Yetişkinler İçin Kurbağa Prens" masalını yazan Stephen Mitchell’ın karısı olarak da hatırlatmak isterim.

Byron Katie’nin "çalışma" metodu, her türlü psikolojik sorununuzun arkasında yatan düşüncelerinizi (emin olamama, ikilem, kaygı, kızgınlık) yani sizde gerginlik yaratan düşüncelerinizi soruştururken, sizlere basit ve kökten çözüm üreten bir yöntem. Dört soru ve bu soruların tersine çevrilerek sorulması ile düşüncelerin arkasındaki gerçeği araştırıp kendi içimizdeki gerçeği bulmanıza yardımcı oluyor. Gerginlik yaratan düşüncelerimiz, alışkın olduğumuz "gerçek" kavramına yaptığımız yatırımlardan kaynaklandığından dolayı "Haklı mı yoksa mutlu mu olmayı istiyorsunuz" sorusu bu çalışmayla yakından ilgili. Uygulamalarla dolu olan, kendi kendine düşünme yöntemleri ile Byron Katie’nin çalışmasından faydalanmayı öğreniyorsunuz. Yöntemin temel ilkelerini öğrenme fırsatı ise 16 Kasım’da İzmir’de 24 Kasım’da İstanbul Harbiye Askeri Müze’de, 30 Kasım’da Taksim Bilgi Paylaşım Derneği’nde ve 6 Aralık’ta Ankara’da sunulacak.

Cicci ve Per, grup çalışmalarının yanı sıra sizinle teke tek de çalışacakları bireysel seanslar da verecek. Bunlar: Byron Katie-The Work çalışma, Çiftlere Danışmanlık, Fiziksel Acı ile Yaşamak ve açık bireysel oturumlar...

Genel bilgi için www.dassana.org sitesine bakınız.

İŞTE TARİHLER

15-19 Kasım:
İzmir/Karşıyaka

20 Kasım-2 Aralık: İstanbul/Taksim İstanbul Bilgi Paylaşım Derneği

3-10 Aralık: Ankara Neva Sanat ve Gelişim Merkezi
Yazarın Tüm Yazıları