Hesap tuttu

BEŞİKTAŞ, Kayseri’ye gelirken "3 puan kazanırım" hesapları yapmış. Doğrusu da bu. Beşiktaş belli bir trend yakaladı. Tabiki 3 puan dışında hiçbir şey düşünmeyecek...

Kaldı ki Kayserispor, Beşiktaş’tan 4 adım önde başladı. Her iki takım da hem ligde hemde kupada kol kola girdiler. 5 gün içinde 2 defa karşılacaklardı. Dün oynanan maçta iki taraftan birinin yarım gol bile atsa işine gelirdi. Beşiktaş attı işine geldi.

Salı günü maç öyle bir maç değil, yarım gol yetmez. Kayseri’ye 3 gol lazım. Onun için diyorum ki, dünkü maça bakıp salı günkü maça yorum getirilmez. Ben de getirmiyorum. Her maç ayrı ayrı oynanır. Ben öyle bakarım.

Üst seviyedeydiler

Biraz sahanın içine bakalım. Kaleden başlayıp en ileri uca kadar bir tur atalım... Yöneticilere bir tavsiyem var. Bu Cordoba futbolu bırakana kadar değil, ölene kadar Beşiktaş’ın kalecisi olsun. Daha ne diyeyim ki... İbrahim Toraman’la Koray’ın futbol uyumları üç maçtır çok üst seviyede. Bu iki kardeş rakibe pozisyon değil, su vermiyor. İkisine de bravo.

Orta sahada Kleberson, Okan, Ahmed Hassan ve İbrahim Üzülmez 4’ü birden büyük bir iş ahlakında top oynuyorlar. Kleberson ilk geldiği günlere döndü. Dün akşam da çok iyi işler yaptı. Bobo çok güzel bir gol attı. Düşünceleri de hep iyiydi. Gözlerden de kaçmasın, Beşiktaş’ın top kaybında rakip ilk önce Bobo’yu karşısında buluyor. Hücum pres yapıp yıpratıyor.

Presle bitirdiler

Gökhan Güleç
dün akşam iyi oynamadı. Ama bir futbolcu iyi oynamazken nasıl takımına katkısı olur, onu gösterdi. Rakiple didişti, kolay top yapmalarını önledi. Ve bu sezon seyrettiğim Kayseri’nin bu kadar kötü oynamasına da Beşiktaş’ın yaptığı pres sebep oldu. Kayseri takımı Beşiktaşlı oyuncuların metre kare metre kare daralttığı sahanın içinde boğuldular. Topu arkadan şişirerek Gökhan’ın kafasında buluşturmak istediler. O da olmadı.

Maçın hakemi Kayseri seyircisine anti-patik gelmiştir. Çünkü bu iş böyledir. Takımın mağlupsa hakemin arkasına saklanmak istersin. Ben de diyorum ki, dün akşamki hakem çok iyi maç yönetti. Tabii ki gözler hem Kayseri’de hem de Gökhan Ünal’daydı. Dün iyi oynamadı, ama iyi futbolcu. Bir kere düşüncesi iyi. Kendini çok çabuk gol yerlerine sokabiliyor. Ama yukarıda da söyledim ya, Beşiktaş defansı iyi oynadı.

Neticede Beşiktaş üçüncülük için Avrupa biletinin ucunu Kayseri’de gördü. İşini görmüş bir takım olarak da salıyı bekleyecek.
Yazarın Tüm Yazıları