İNTES Başkanı: Bu dönem mütevazı yaşam dönemi

Güncelleme Tarihi:

İNTES Başkanı: Bu dönem mütevazı yaşam dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2024 07:00

TÜGİAD Ankara “Yüz Yüze Söyleşileri”ne katılan İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı ve Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu, Türkiye’de tüketim ekonomisine bir yönelim olduğunu, bunun da ekonomik anlamda sıkıntılara yol açtığını vurguladı.

Haberin Devamı

Koloğlu, “Sanayi ve üretime yatırım yapmadığımız için sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı da maalesef katlanarak aşacağız. Bu sıkıntıyı hep beraber çekmemiz gerektiğine inanıyorum. Kamu dahil herkesin tasarrufa yönelmesi, israftan uzak durması gerekiyor. Çalışmalıyız, üretmeliyiz. Bu sıkıntıyı çekmeden düze çıkamayız. İçinde bulunduğumuz dönem harcama dönemi değil, mütevazı bir yaşam dönemi” diye konuştu.

KONTROLLÜ SERBEST PİYASA

Koloğlu şöyle devam etti: “Yabancı sermaye çekmeli, ihracatımızı artırmalıyız. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in başarılı olacağına inanıyorum. İş dünyası olarak bu yıl çok dikkatli olmalıyız. Yabancı sermaye gelmezse, ihracatımız belli nispette artmazsa bu bizim için iyi olmaz. Tüketim harcamaları için yapılan ithalat artıyor, ihracat için gerekli ara malı ithalatı artmıyor. Bu da ihracatın artmayacağını gösteriyor. Türkiye’de serbest piyasa değil, kontrollü serbest piyasa var. Kiralar sınır getirerek kontrol edilmeye çalışılıyor. Konut sayısını artırırsanız kiralar düşer, baskıyla kontrol etmeye çalışırsanız karaborsaya yol açarsınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!