‘1 milyon 600 bin öğrenci özel okulda’

Güncelleme Tarihi:

‘1 milyon 600 bin öğrenci özel okulda’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2024 12:19

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel, “2000'li yıllarda öğrencilerin yüzde 2.7'si özel okullarda okuyordu. Bugün 17 milyon öğrencinin, 1 milyon 600 bini özel okullarda okuyor. Özel okullar eğitimin önemli bir paydaşı” dedi.

Haberin Devamı

İyi Bir Eğitim Platformu tarafından Antalya'da düzenlenen 'İyi Eğitim, Güçlü Gelecek' temalı Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu’na 6 ülke, 74 şehirden öğretmen, eğitimci, sektör temsilcileri olmak üzere 850 kişi katıldı. Sempozyumda eski Milli Eğitim Bakanı ve Önce Öğretmen Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Fütürist ve Ekonomist Ufuk Tarhan, Eğitimci ve Sosyal Girişimci Sevinç Atabay Yazar Mümin Sekman ve Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner gibi önemli eğitimci, akademisyen ve yazarlar bir araya geldi.

ÖZEL EĞİTİM SAĞLAM ELLERDE OLMALI
Eğitimin dünyanın en önemli işi olduğunu belirten TÖDER Başkanı İbrahim Taşel şöyle konuştu:

“Türkiye'de de gündemin ilk sırasında olması gereken mesele eğitim. Çocuklarımızı iyi yetiştiremezsek ne ülkemizin zenginliğinin, ne elde ettiğimiz kazanımların bir anlamı kalmaz. Biz bunun özel öğretim ayağındayız. Yetiştirdiğimiz insanları ülkemize armağan etmek için de yetiştirebilirsiniz, kendinize adam devşirmek için de yetiştirebilirsiniz. Özel eğitim sağlam ellerde olması çok önemli. 2000'li yıllarda öğrencilerin yüzde 2.7'si özel okullarda okuyordu. Dershanelerde bu oran yüzde 15'e ulaşıyordu. Bugün 1 milyon 600 bin öğrenci özel okullarda okuyor. Özel okullar eğitimin önemli bir paydaşı. Tam 12 kuruluş bizleri denetliyor. Devletin, 39 milyar dolar bütçenin aslında 3,5 milyar dolarlık kısmını bize ayırması lazım. Özel okullar eğitimin öncüsü durumda. Türkiye'de yabancı dilin yaygınlaşması, teknoloji kullanımı özel okullarla başladı. Özel okullar gözbebeği gibi korunmalı. Eğitimden KDV'yi düşürmeye çalışırken yüzde 2 daha eklendi. Biz dershaneciliğe başladığımızda öğretmenlerimiz Milli Eğitim'in öğretmenlerinden 3 kat fazla maaş alıyordu. Şimdi bizim öğretmenlerimizin resmi okullarda çalışan öğretmenlerin maaşlarının arkasında kaldı.”

Haberin Devamı

 ÇOCUKLARIMIZI YARININ GERÇEĞİNE HAZIRLAMALIYIZ
TÖDER Yönetim Kurulu Üyesi ve eğitim girişimcisi Ümit Kalko ise “Eğitim her geçen gün değişiyor. Bizler de çocuklarımızı geleceğe hazırlayan bir kesim olarak çocuklarımızın bugünün gerçeklerine değil, yarının gerçeklerine göre hazırlama gereksiniminin bilincindeyiz. Hayat son 20 yıldır hızlı değişiyor. Eğitimle alakalı da çok fazla şey konuşmamız gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!