Devlerin şovu başlıyor

Beko Basketbol Ligi’nde Efes Pilsen-F.Bahçe Ülker arasındaki 7 maçlık final serisi bugün Ayhan Şahenk Salonu’nda 0-0 başlayacak. Karşılaşma saat 20.00’da start alacak.

NORMAL sezon bittiğinde play-off eşleşmeleri belli oldu ve ’Efes Pilsen-F.Bahçe Ülker final oynar’ düşüncesi de gerçekleşti. Bir yanda son 3 sezondur şampiyonluğa hasret kalan Efes Pilsen öte yandan son 2 senede tacı kimseye kaptırmayan sarı lacivertliler.

Bu sezon Avrupa’da hayal kırıklığı yaşayan Efes Pilsen 2 kupaya göz dikti. Kadro zenginliğini kullanarak Türkiye Kupası’nı kazandı, ikincisi için planlar yapıldı. Sezon içinde inişli çıkışlı grafik çizen F.Bahçe Ülker, Solomon’un takıma katılmasıyla yenilgiyi unuttu, gücüne güç kattı, vites büyüttü.

Rotasyon ve oyun kurucular

Nefesleri kesecek final serisinde bence iki önemli nokta var. Rotasyon ve oyun kurucular. İki takımın derin kadrosundaki rotasyon olayı Ergin Ataman ve Tanjevic’in kozu olacak. Fakat oyun kurucu bölgesinde sarı lacivertli takımın bir adım önde olduğu görülüyor. Solomon ve Green ikilisinin Kerem ve Ender’e karşı, Mustafa Denizli’nin deyimiyle söylersek yüzde 51-49 üstün.

Efes Pilsen’de Kasun’un göstereceği performans takımı için gerçekten büyük önem taşıyor. Efes Pilsen, sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe Ülker’in Avrupa’dan elenmesine neden olan ünlü oyuncu Ömer Aşık, Semih ve Oğuz’un sertliğiyle mücadele edebilirse, her zaman oyun içinde olan Kaya ve Kerem Gönlüm ikilisiyle rakiplerine pota altında üstünlük sağlar.

Euroleague sertliği

Hepinizin tahmin edeceği gibi ’bu karşılaşmayı şu alır götürür’ diyemeyeceğimiz bir final serisi olacak. Fakat Efes Pilsen, F.Bahçe’nin sıkıntı yaşadığı Ayhan Şahenk’te (şutları girmiyor) saha avantajını iyi kullanamazsa Türk Telekom’un durumuna düşebilir.

Her iki takımın Euroleague sertliğini sahaya yansıtacağını düşünürsek, bugün saat 20.00’da 0-0 başlayacak bu final serisinin kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

MAÇ PROGRAMI

6 Haziran: Efes Pilsen-F.Bahçe Ülker (Ayhan Şahenk-20.00)

9 Haziran: F.Bahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi-20.00)

11 Haziran:Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi-20.00)

* 14 Haziran: Efes Pilsen-F.Bahçe Ülker (Ayhan Şahenk-20.00)

* 17 Haziran: Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Abdi İpekçi-20.00)

* 20 Haziran: Efes Pilsen-F.Bahçe Ülker (Ayhan Şahenk-20.00)
Yazarın Tüm Yazıları