Bi tek annem olsun!

Çantasını temizlerken buldum.

Haberin Devamı

Okul kitaplarının arasında minicik bir kağıt, kitap ayracı niyetine yapılmış. Arkasında da onun kadar bir başka kağıt, katlanıp üzerine yapıştırılmış.
Üzerinde el yazısı ile şunlar yazıyor:
* * *
“Annedir yüreği fazla dayanmaz
Herkes bıksa benden annem bana doymaz
Öper besler beni unutur kalbinde
Annem burada olsun bana bir şey olmaz
Her gün bakar bana kusurumu görmez
Günler gece olsa o ışığı sönmez
Ellerim büyüdü avuçlarında
Bi tek annem olsun bana bir şey olmaz”
* * *
ınsanın hayatında yaşadığı her acı ve kötü anı, böyle zamanlarda anlamını yitiriyor.
Dünyası duruyor bir annenin ve o saniye “aslında neden yaşadığını” anlıyor.
Sadece anlamıyor, kafasına bir balyoz iniyor resmen ve adama “kendine gel senin asıl dünyan burada” diyor.
“Anneyim.Ben” kitabımın başına da yazdığım gibi: Bundan 8 yıl önce Emre’yi kucağıma aldığım anda insan olduğumu hissetmiştim. Cidden. Daha önce bana bir insan olduğumu demek ki dünyada hiçbir şey hissettirmemişti. O minicik eller, ayaklar, içimden çıkmış o taze ekmek kokusundaki minicik bebek bana o mini minnacık vücudunu yasladığında anlamıştım bunu. Kaila doğduğunda ise tamamlanma duygusunu yaşadım. Eksik bir şeyler varmış ruhumda da onlar tamamlanmış, yaralar kapanmış, kabuk bağlayan şeyler iyileşmiş gibi. şimdi ise içimde 34 haftadır yaşayan bir sürpriz taşıyorum. Adı kısmetse “Rüzgar Ege” olacak. Doktora korunma yöntemi için gidip de 3,5 aylık hamile olduğumu öğrendiğim andan beri ise bir çoğalma duygusu taşıyorum. Çoğaldığımı, büyüdüğümü, devleştiğimi hissediyorum.
Emre’nin bu mektubu dün bana 8 yıl önceki o duyguyu yaşattı. Nasıl insan olunacağını...
Anne olmanın ise dünyadaki en büyük sorumluluk olduğunu ve gerisinin tamamen boş, bomboş ve tamtakır kuru bakır diye tanımlanabilecek değersizlikte olduğunu.
Dünyevi kaygıları, stresleri, çıkar ve ego kaplı saçma sapan ilişkileri yönetmekle uğraşmayı, kötü enerji ile çarpışmayı...
Tamamen bırakmayı!
Huzurun dünyadaki en önemli şey olduğunu bunun da doğurduğumuz bu minicik insan yavrularının gülümsemelerinde saklı olduğunu...
Çok seviyorum çocuklarımı ben, dünyadaki her şeyden. Her özel günde kendine bir ders çıkarmayı görev edinmiş biri olarak, bu Anneler Günü kararım şu “çocuğum gözümün içine bakıp gülümserken, kalbimi kıran birini veya bir konuyu düşünüyorsam” çıkaracağım her ne ise onu hayatımdan...
Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum...
Pınar ben
3 çocuk annesi bu Anneler Günü’nde...

Haberin Devamı

Anne olmak dünyanın en güzel şeyi çünkü...

Haberin Devamı

Anne olmak, dünyanın en zor, bir o kadar da keyifli yolculuğu. Hayatınızın her döneminde birbirinden değişik deneyimlerle sizi siz yapan yolculuğunuzda sonsuz bir keşif anne olmak! Ünlü annelere sorduk anne olmayı. Ortak bir söylemle “Dünyanın en güzel şeyi” dediler ve “Çünkü...” diye devam ettiler...

Kıymet vermeyi öğretiyor

Anne olmak bize tevazuyu, sevmeyi, bencilleşmemeyi, insana kıymet vermeyi öğretiyor.

Ağır sorumluluk

Pınar Reyhan Anneyiz.Biz Kurucusu ve Yayın Direktörü

ıçinizden bir insan çıkarıyor ve onu yetiştiriyorsunuz. Allah’ın sadece biz kadınlara verdiği özel bir durum bu. ınsana, insan olmayı öğretiyor annelik ve nasıl bir insan olunması gerektiğini. Çocuklarınızı yetiştirirken yapmaya çalıştıklarınızı vermeye, öğretmeye çaba gösterdiklerinize dikkat edin, hepsi olmak istediğimiz gibi bir insan modeli çiziyor. Fedakarlığı, birini bu kadar nasıl olup da sevebileceğinizi öğretiyor. Çoğaltıyor insanı bence bu duygu. Tabii dünyada bu kadar vicdan azabı çektiren bir başka konu daha var mıdır bilemiyorum... O kadar da ağırdır sorumluluğu.

Dünyanın en güzel durumu

Aynur Bektaş Hey Tekstil CEO

Haberin Devamı

Dünyaya bir canlı getiriyorsunuz, sizden bir parça! Bir eser meydana çıkarmak çok güzel. Bana göre dünyanın en güzel durumu anne olmak. Zaten cennet annelerin ayağının altında. Allah her kadına bu duyguyu tattırsın. Ama olamayanlar da evlat edinebilir...

Bir parçanız yolculuğa devam edecek

Sevinç Erbulak Tiyatro sanatçısı - Oyuncu

Bir parçanız sizden sonra da yolculuğa devam edecek ve ondan da bir parça kopacak günün birinde...

Daha mükemmel bir şey var mı?

Arzu Yanardağ Oyuncu

ınsan, annenin vücudu vasıtasıyla dünyaya geliyor. Allah, yaratımını anne vasıtasıyla tamamlıyor. Yeryüzünde bundan daha mükemmel bir şey olabilir mi?

ıyi ki doğurmuşum

Ayfer Toprak Toprak Sanat Galerileri Kurucusu Yöneticisi

Haberin Devamı

Anne olunca karşılıksız özveri ne demek öğreniyorsunuz. ıyi ki anneyim, iyi ki doğurmuşum.

En çok ‘anne’ kimliğimi sevdim

Ayşen Zamanpur Silk & Cashmere CEO

Her zaman hissettiğimi şey bu: Anne olmak... ıçinizdeki en iyi insanı çıkarmanın yolu. Onlar için yapabileceklerimin sınırı yok. Hâlâ birlikte dışarıdayken bana “anne” diye seslendiklerinde inanılmaz bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu hayatta ben en çok “anne kimliği”mi sevdim.

Secret Passion’dan brunch

ıtalyan mutfağının en seçkin lezzetleri ile Ortaköy’ün ve Boğaz’ın muhteşem manzarasını birleştiren Secret Passion, enfes köy kahvaltısı ve yöresel lezzetlerden oluşan zengin brunch mönüsü ile Anneler Günü’nü büyük bir keyfe dönüştürüyor. Anneler Günü’ne özel, farklı mönüsü ve Boğaz keyfini doyasıya sunan sıcak ortamı ile Akdeniz’in neşeli havasını ıstanbul’a getiren Secret Passion’da Anneler Günü Brunch’ı, 9 Mayıs günü saat 10.30-16.30 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Geleneksel Anneyiz.Biz şenliği’nin ikincisi başladı

7-8-9 Mayıs günlerinde sizleri ve çocuklarınızı Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda gerçekleşecek şenliğimize davet ediyoruz.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen Anneyiz.Biz şenliği’nde çocuklarınızla birlikte kaliteli zaman geçirmenin keyfine varacak ve eğlenceye doyacaksınız. Hep birlikte üretmekten, izlemekten, etkinliklere katılmaktan heyecan duyacaksınız. Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda üç gün boyunca sürecek olan yarışmalar, aktiviteler ve konserlerle muhteşem bir Anneler Günü etkinliği sizleri bekliyor. Hepiniz şenliğimize davetlisiniz.
ETKıNLıK PROGRAMI
7 MAYIS 2010
10.00-18.00 “Masal Karakterleri aramızda”
10.00-18.00 Koru Çocuk Atölyesi
10.00-18.00 Stand Etkinlikleri
10.00-18.00 DJ MÜZıK YAYINI

8 MAYIS 2010
10.00-18.00 Stand Etkinlikleri
10.00-18.00 “Masal Karakterleri Aramızda”
10.00-18.00 Koru Çocuk Atölyesi
12.30-13.30 Curcunabazlar Sirk Atölyesi
12.00-14.00 Fuat Rap Workshop/Performans
14.00-15.00 Curcunabazlar Sirk Atölyesi
15.00-17.00 Fuat Rap Workshop/Performans
16.00-17.00 Curcunabazlar Sirk Atölyesi
10.00-18.00 DJ MÜZıK YAYINI

9 MAYIS 2010
10.00-18.00 Stand Etkinlikleri
10.00-18.00 “Masal Karakterleri Aramızda”
10.00-18.00 Koru Çocuk Atölye
10.00-18.00 DJ MÜZıK YAYINI
11.00-12.00 Curcunabazlar Sirk Atölyesi
11.30-13.30 Fuat Rap Workshop
14.00-15.00 Curcunabazlar Sirk Atölyesi
14.00-16.00 Fuat Rap Workshop
16.00-17.00 Curcunabazlar Sirk Atölyesi
16.30-18.00 KONSER “Cümbüş Cemaat”

Annelere ücretsiz

Bu yıl annenize tatlı bir sürpriz yapmak için yorulmanıza gerek yok. Mövenpick Hotel Istanbul, düzenlediği muhteşem brunch’ta anneleri ücretsiz ağırlıyor. AzzuR Restoran’da 11.30-15.00 saatleri arasında düzenlenecek olan Anneler Günü Brunch’ında Türk kahvaltısının geleneksel çeşitleri, yöresel yemekler, Akdeniz mutfağından hafif ve sağlıklı örnekler ve baştan çıkarıcı tatlıların yanı sıra ortama bambaşka bir hava katan canlı müzik ile beraber vakit geçirmenin keyfini çıkarmak mümkün.
Yer: Mövenpick Hotel ıstanbul Tel: 0212 319 29 29

Roma’ya gidin

Anneler Günü’ne özel bir kampanya hazırlayan Orion AVM, Anneler Günü hediyesini Orion’dan alarak tek seferde 25 TL ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçilerine birbirinden güzel hediyeler veriyor. Orion AVM’nin tüm ziyaretçileri için başlattığı kampanyada şanslı üç çift, 3 gece 4 gün Roma’da tatil yapma fırsatı bulacak. Bu fırsat kaçmaz anneler...
Orion AVM  Tel: 0282 673 33 14

Yazarın Tüm Yazıları