‘Bizler, Almanların davetiyle geldik’

Güncelleme Tarihi:

‘Bizler, Almanların davetiyle geldik’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2024 10:30

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile Nürnberg Basın Kulübü arasındaki partnerliğin 29 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek 20. yıl kutlaması nedeniyle Antalya Valisi Hulusi Sahin ve AGC Başkanı İdris Taş önderliğinde 16 gazeteci Nürnberg’e geldi. MÜSİAD Nürnberg/Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur öğlen ve Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Türkiye’den gelen heyeti ayrı ayrı akşam yemeğinde ağırladı.

Haberin Devamı

İKİ yemek programında da Antalya Valisi Hulusi Şahin, Başkonsolos Yardımcısı Ülker Erçetin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Dr. Siegfried Zelnhefer, KKTC Fahri Kültür Temsilcisi Turgay Hilmi, Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği Onursal Başkanı Dr. İsmail Baloğlu, Nürnberg Nachrichten Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Joachim Hauck, Antalya Gazeteciler Cemiyeti önceki dönem başkanları Mevlüt Yeni, Erdoğan Kahya, MÜSİAD Nürnberg Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Cemil Kimyacı oğlu ve Antalya’dan gelen gazeteciler hazır bulundu. AGC Başkanı İdris Taş, “20 yıl önce başlatılan iki kardeş şehrin gazetecileri arasında bugüne kadar 140’a yakın gazetecimiz karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdi. Bu partnerlik sayesinde marka değerinin yükselmesine katkı yapıyoruz hem meslektaşlarımızın ufkunu açıyoruz hem de iki kentin karşılıklı tanıtımına katkı sağlıyoruz” dedi.

‘Bizler, Almanların davetiyle geldik’

‘SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ’
Vali Hulusi Şahin, şunları söyledi: “Gurbetçilerimiz buraya zorla, bacadan girmedi. Bizler, Almanların davetiyle geldik. Türkiye’nin değerlerini buralara taşımasıyla bu ülkede farklı alanlarda gösterdikleri başarılarıyla gurbetçilerimizle gurur duyuyoruz. Burada kendinizi yalnız hissetmeyin, arkanızda 80 milyonu aşkın koca bir güçlü Türkiye var. Yürürken bunun gururu ile yürüyün. Türk toplumu Almanya’da kalıcıdır. İki kardeş ülke birbirinden asla vazgeçemez. Almanlar Antalya’dan, Alanya’dan ev almaya ve tatil beldelerinde oturmaya devam edecekler.”
Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci de “Nürnberg’de göreve başladığım ilk günden itibaren birlik ve beraberlik mesajları vererek, birlikteliğin önemini vurguluyorum. Türkiye ile Almanya arasında tarihinden kültürüne kadar iç içe geçmiş çok yoğun ilişkiler var. Bizi ayırmayan en güzel noktalardan biri de buradaki toplumumuz. Zor giden bazı dönemlere rağmen buradaki topluluğumuz sayesinde zorluklar daha kolay aşılır hale geliyor” dedi. 
‘Bizler, Almanların davetiyle geldik’

‘BEN DEĞİL, BİZ OLMALIYIZ’
MÜSİAD Nürnberg/Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur ise “Bizler, ‘Ben’ kelimesinden uzak duran, ‘Biz’ kelimesine ağırlık veren kişi ve kuruluşlarla birlikte yola devam etmekten yanayız. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. Lobi oluşturup Alman makamları tarafından dikkate alınmalıyız. Almanya’ya 30 yıl önce gelen ailelerin çocukları olarak bizler, genç nüfusu bitmekte olan Almanlar için bulunmaz nimetiz” diye konuştu. Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Dr. Siegfried Zelnhefer de “Antalya ve Nürnberg gazetecileri arasında 20 yıl önce başlatılan dostluk her geçen gün daha çok pekişmekte. Temennim daha nice senelere dostluklarımız devam etsin” dedi. Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği Onursal Başkanı Dr. İsmail Baloğlu da “Türkiye’ye nasıl sevinçle gidiyorsam, Nürnberg’e de sevinçle geliyorum. Burası artık benim vatanım” diye konuştu.
‘Bizler, Almanların davetiyle geldik’


 

 

BAKMADAN GEÇME!