Yozgat Havaalanı ihalesi tamam

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Havaalanı ihalesi tamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 12:49

Yozgat Havaalanı ihalesi tamam

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Valisi Kemal Yurtnaç, Havaalanı ihalesinin 23 Ağustos'ta yapıldığını, önümüzdeki günlerde müteahhit firma ile sözleşme imzalandıktan sonra yapım işine başlanacağını söyledi. 
Havaalanının en geç 2021 yılında Yozgat ile birlikte Çorum bölgesine de hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Vali Yurtnaç, "Yozgat, havaalanı, hızlı treni ile dünya ile bağlantı kurma imkanı bulacaktır. Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, adalette her alanda Yozgat önemli bir mesafe kat etmek için fırsatları değerlendiriyor" dedi. 
Vali Yurtnaç, yatırımların son 10-14 yıldan bu yana yapıldığına vurgu yaparak, Yozgatlıların uzun yıllardan beri havaalanı taleplerinin bulunduğunu kaydetti. Vali Yurtnaç, "Şimdi havaalanı üçüncü organize sanayinin yanına yapılıyor. İhalesi yapıldı. Havaalanı, hızlı tren devreye girdiğinde ulaşım kolaylaşacak. Sanayinin gelişmesi, işsizliğin ortadan kalkması için ulaşım önemli. İstanbul'daki bir sanayici buraya bir yatırım yapacak. Buraya çabucak ulaşmak istiyor, havaalanımız yapılıyor. Hızlı tren var devreye girecek, Ankara'ya 2.5 saatlik yol, 50 dakikaya düşecek" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!