Yönetilenlerin dikkatine

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Özgürlük Parkı'ndaki çeteler

KADIKÖY

Okurumuz Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda ortaya çıkan çocuk çetelerinden şikayetçi. Mektubunu kısaltarak yayımlıyoruz: ‘‘Özgürlük Parkı son düzenlemeler ile Göztepe-Selamiçeşme-Bağdat Caddesi-Feneryolu çevre sakinlerine spor yapma ve dinlenme imkanı sağlayan çağdaş bir mekan. Ancak çocuk ve gençlerimizin güvenlik içinde zamanlarını değerlendirmesini beklediğimiz park, çocuk çetelerinin tehditi altında. Bu çeteler tarafından gerçekleştirilen taciz, gasp ve şiddet uygulamalarına maruz kalıyoruz...’’

Bu, Özgürlük Parkı'yla ilgili gelen ilk şikayet mektubu değil. Çocuk çeteleriyle ilgili sorunlar parkın daha açıldığı ilk günlerde ortaya çıktı. Kadıköy Belediyesi tarafından alınan önlemler belli ki yeterli olmuyor.

Kaldırım yok oldu

BEYLERBEYİ

Avrupa Yakası'ndaki evinden Beylerbeyi'ndeki işine giden okurumuz, Boğaz Köprüsü'nden Beylerbeyi'ne inen yaya kaldımınından şikayetçi. Zaten iki kişinin geçemeyeceği kadar dar olan kaldırımı, bir de otlar ve çalılar sarmış. Yoğun köprü trafiğinin olduğu yola inmenin tehlikelerinden bahseden okurumus, 3 yıldır kimsenin kimsenin konuyla ilgilenmediğini belirtiyor.

Sokak isimleri neden değişiyor?

Çengelköy

Sokak isimleri bir kentin, semtin veya mahallenin kimliği midir, yoksa politik bir malzeme mi? İşbaşına gelen her belediye istediği gibi bu isimleri değiştirebilir mi?

Bu sorular neredeyse yarım yüzyıldır Çengelköy'de oturan okurumuzun da aklına takılmış. Semt sakinleri Üsküdar Belediyesi'nin sokak isimleri ile uğraşmasından şikayetçi. Okurumuz uzun yıllardır Fazilet Partili belediyenin işbaşında olduğunu ve iki yıl öncesine kadar belediye hizmetlerinden memnun olduklarını belirtiyor. Yakın zamana kadar temizlik ve asfaltlama gibi temel görevlerini başarıyla yerine getirmesi, Fazilet Partisi'nin burada defalarca seçilmesini sağlamış.

Ancak son 2 yıldır Çengelköy'deki tüm ana sokakların ve bazı ara sokakların isimleri sırayla değiştirilmeye başlamış. Mahalle halkı sokak isimlerini benimseyemediği gibi postalar da kaybolmaya ve karışmaya başlamış. Okurumuz şu anda oturmakta olduğu sokağın 2 ismi olduğunu belirtiyor.

Ve asırlık çınar

Çengelköy'den gelen bir diğer şikayet mektubu ise Havuzbaşı Mahallesi'nde bulunan asırlık çınarlarla ilgili. Okurumuz küçük ama asırlık çınarların bulunduğu park alanının yol genişletme nedeniyle katledildiğini yazmış. Yol kenarında bulunan ağaçların gövdesi 75 cm. ile 1 metre arasında değişen taş duvar ve beton molozu karışımına gömülmüş.

Yeşil alanda kum ocağı

AVCILAR

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan Vali Rıdvan Yenişen İlköğretim Okulu velileri, ders yılının başlamasını pek de dört gözle beklemiyorlar. Okulun yanında bulunan ve planlarda yeşil alan olarak gözüken arazide çalışan kum ocağı öğrenci ve velilerin başına dert olmuş. Arazide ayrıca mermer kesim ve işleme yerleri de bulunuyor. Okurumuz çocukların toz içinde kaldıklarını, bahçeye çıkmak istemediklerini belirtiyor. Avcılar Belediyesi'ne yapılan başvurular da sonuç vermemiş.

Hep kokuyor

YENİSAHRA

Kurbağalıdere ile ilgili bir şikayet mektubu. Ama bu sefer alışıldığı gibi Fenerbahçe'den değil, Yenisahra'dan geliyor. Barbaros Mahallesi halkı, derenin koku ve pisliğinin dayanılmaz olduğunu hatırlatıyorlar. Derenin kendi pisliği yetmiyormuş gibi etrafta yaşayan çingenelerin çöplerini ve hayvanlarının pisliğini dereye attıklarını anlatıyorlar. Kokudan camlar açılamaz olmuş.

Yazarın Tüm Yazıları