Yönetilenlerin dikkatine

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Yeni yol düzeni sakıncalı

AVCILAR

Avcılar'dan arayan bir okurumuz evlerinin önünden geçen yoldaki yeni trafik düzeninin yarattığı sakıncaları anlattı. Hacı Şerif'te, Eski Londra Asfaltı’nın evlerinin önünden geçtiğini, eskiden çift yönlü olduğunu, yeni bir düzenleme ile tek yönlü hle getirildiğini söyleyen okurumuz, trafiğin aşırı yoğunlaştığını belirtti. Sokakta oynayan çocukların tehlikede olduğunu ve sık geçiş yapan ağır vasıtaların sokak sakinlerini huzursuz ettiğini söyleyen okurumuz yolun yine eski haline getirlimesini istediklerini ifade etti.

Dinamit patlatılıyor

KAYNARCA

Kaynarca'dan arayan bir okurumuz, Kaynarca tren istasyonunun üst tarafında kanalizasyon çalışmaları sırasında dinamit patlatılmasının semt sakinlerini huzursuz ettiğini anlattı.

Apartmanın önü işgal altında

SAHRAYICEDİT

Sahrayıcedit, Atatürk Caddesi, Çelik Sokak'tan faks gönderen bir okurumuz, Pelit Apartmanı sakinlerinin bir şikayetini dile getiriyor. Apartmanlarının önünde bulunan Yelkenli Değirmen Otobüs durağı ile Çelik Sokak girişinin bir yıldır taksicilerin işgali altında olduğunu söyleyen okurumuz, bu durumun trafiği engellemesinin yanı sıra, taksi sürücülerinin sıra yüzünden sık sık tartışmaları ve geceleri birbirlerine silah çekmeye kadar varan kavgalarının apartman sakinlerini huzursuz ettiğini bildiriyor. Okurumuz, Trafik şube Müdürlüğü'ne yapılan şikayetlerde ekiplerin geldiğini, ancak gittikten sonra durumun yine eskiye döndüğünü yazıyor ve ekliyor: ‘‘Taksi durağı olmaması gereken bir yerde, trafik polisini görünce kaçan bu taksiciler hakkında gerekenin yapılmasını istiyoruz.’’

İlaçlama isteniyor

YENİLEVENT

1974 yılından beri Yenilevent'te oturduğunu belirten bir okurumuz, yaz aylarında çevre ilçelere gıpta ettiklerini belirtiyor. Bu semtte oturduğundan beri bir kez bile sivrisinekle mücadeleye tanık olmadığını söyleyen okurumuz, semt sakinlerinin sivrisineklerden yıldığını belirterek semtlerinde ilaçlama beklediklerini ifade ediyor.

Yeşil alan tahrip oluyor

KAĞITHANE

Hamidiye Birleşim Yapı Sitesi'nin bahçesinden dozerlerin girerek yol genişletmek için yeşil alanı tahrip etmesi sakinlerin tepkisini çekti. Mevcut yolun yeterli olduğunu söyleyen site sakinleri, yolun 100 metre ilerde yine daralacağını söyleyerek yeşil alanın korunmasını istiyor.

Bu araçlar terk edildi

CADDEBOSTAN

Caddebostan'dan arayan bir okurumuz, Plaj Yolu, Çilek Sokak'ın başında 34 HD 953 ve 34 KS 511 plakalı iki aracın uzun süredir terk edilmiş halde kaldıklarını belirtti ve şikayette bulundukları halde kimsenin ilgilenmediğini ifade etti.

ALKIŞLAR

10 bin yaşlıya Sevgi Yumağı

BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla yaşlıların her türlü gereksinimlerini karşılamak üzere ‘‘Sevgi Yumağı Projesi’’ni hayata geçirdi.

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Merkezi (HABİTAT) çerçevesinde Dubai Belediyesi'nce düzenlenen ‘‘2000 Yılı Yaşam Çevresinin İyileştirilmesi İçin En İyi Uygulamalar’’ konulu yarışmanın 17 konusu içinden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ahmet Bahadırlı tarafından ‘‘Yaşlı Kimselerin Gereksinmeleriyle İlgilenme’’ konusu seçilerek geçtiğimiz yılın sonlarında 300 yaşlıyla başlatılan ‘‘Sevgi Yumağı Projesi’‘‘inde hedef kite 10.000'e çıkarıldı.

Projede 70 uzmanla birlikte gönüllüler yaşlıların sağlık, kültürel, gıda, yakacak, Yeşil Kart, teknik destek ve sosyal aktivitelerle ilgili taleplerini karşılayacak..

Yazarın Tüm Yazıları