Yola devam

SEZON başından beri sistemli ve doğru basketboluna iki maçlık kısa bir ara veren F.Bahçe Ülker, oyuna alıştığımız, iyi işleyen düzeninde başladı.

Haberin Devamı

Lavrinovic ve Kaya’nın katkılarıyla, 18-13 ilk periyodu önde bitirdi. İkinci çeyrekte 3 dakikada 12-5’lik Rytas üstünlüğü ve de dış şuta yönelmemiz Spahija’ya molayı aldırdı. Mola dönüşü, Oğuz’un 3, Mirsad ve Emir’in birer boyalı alandan basketleriyle başlamakta olan krize “dur bakalım” dedik ve 34-30 öne geçtik.
Bu kez mola sırası Rytas’a geçti. Son 4 dakikada biraz, “Jasikevicius-El Amin şov” denemesi modunda geçilse de temsilcimiz, maçın direksiyonunu ele alarak devreyi 40-36 önde bitirdi.
Risksiz sistem
İkinci yarıya Ukic’in ve daha sonra da Oğuz’un etkili oyunu ile ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker, alan ve adam adama savunmalarında karar vermekte Rytas’ı zorda bırakarak 25-14’lük üçüncü çeyrek skorunu yakaladı. Son periyotta maçı risksiz, sistemli bir oyunla bitirmemiz gerekiyordu. 4 dakika kala temsilcimizi düzenden çıkartmak isteyen Rytas, formülü “adam değişmeli, man to man savunmayı” geç de olsa buldu. Bu dönemi Ukic-Greer ikilisi ile oynayabilirdik diye düşünürken, maçı fark erise de çok değerli bir deplasman galibiyetiyle bitirdik.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Ukiç, Oğuz, Mirsad’ın katkıları ve Cemal Nalga’yı.

BEĞENMEDiM

El Amin’i ikinci yarı tercih etmeyen Rytas koçunu.

DİKKAT

Başabaş girilen maç sonları sorun yaratabilir.

Yazarın Tüm Yazıları