Osmaniye’de MHP ile devam

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye’de MHP ile devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 14:22

Osmaniye’de MHP ile devam

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, 3 dönem başkanlık yapan Kadir Kara’nın yerine gösterilen, Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı İbrahim Çenet, resmi olmayan sonuçlara göre, kullanılan 118 bin 667 oydan, 44 bin 126’sını alarak, yüzde 39,77oranla seçimi kazandı. İlçelerin 1’inde MHP, 1’inde CHP ve 4’ünde AK Parti kazandı. Beldelerde ise 3’ünde MHP, 4’ünde AK Parti kazandı.

Kadirli’de 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan MHP’li Dr. Ömer Tarhan, koltuğu CHP’li Mustafa Mert Olcar’a kaptırdı. Ömer Tarhan, oyların 9 bin 549’unu alırken, Olcar ise 25 bin 69 oy alarak 15 bin 520 oy fark attı. Bahçe ilçesinde ise MHP’li Zeynel Mete Kadıoğlu, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bahçe Belediyesi'ne başkan seçilen AK Parti'li İbrahim Baz karşısında 904 oy fak ve yüzde 51.5o oranla seçimleri kazandı.

Haberin Devamı

Düziçi’nde, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra AK Parti’ye geçen Dr. Alper Öner, yeniden aday gösterilmezken, seçimleri AK Parti'li Mustafa İba, yüzde 31.08 oranla kazandı. İba, kullanılan oyların 9 bin 679’unu alırken, en yakın takip eden CHP’li Süleyman Algan ise 8 bin 886 oy aldı.

Yine Hasanbeyli İlçesinde, 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden girdiği seçimleri kazanarak Belediye Başkanı seçine ve daha sonra AK Parti’ye geçen Selahattin Denizoğlu’da 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday gösterilmedi. Belediye Başkanlığı yarışını AK Parti'li Şevket Yumrutepe yüzde 31.14 oy oranıyla kazanarak kazandı. Sumbas ilçesinde de AK Parti'li mevcut belediye başkanı Zeki Demiroğlu yüzde 42.97 oy oranıyla yeniden seçildi. İkinci dönem için güven tazeleyen Demiroğlu, oyların 682’sini aldı.

Toprakkale ilçesinde ise AK Parti’den aday gösterilmeyince Büyük Birlik Parti’sine geçerek Belediye Başkan Adayı olan mevcut Başkan Av. Mehmet Daşöz, koltuğu AK Parti'li Bekirhan Uyutmaz’a kaptırdı.

Beldelerde ise Tüysüz Beldesinde mevcut belediye başkanı MHP adayı Veli Fidan 3’üncü kez seçimleri kazanarak güven tazeledi. Cevdetiye Beldesi’nde ise 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti'den aday olup belediye başkanı seçilen ve daha sonra AK Parti'ye geçen mevcut başkan Mehmet Özer, yeniden AK Parti’den aday olarak başkanlığa seçildi. Böcekli Beldesi MHP’li İbrahim Çerçi, Atalan Beldesi MHP’li Süleyman Yıldırım, Ellek Beldesi mevcut başkan AK Parti'li Abbas Yeşildemir, Mehmetli Beldesi mevcut belediye başkanı AK Parti'li Fatih Seyitoğlu kazandı. Yarbaşı Beldesinde ise mevcut belediye başkanı ve adayı CHP’li Mustafa Kaynar, koltuğu AK Parti'li Ökkeş Aksoy’a kaptırdı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!