Niğde’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 12:29

Niğde’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE (DHA) NİĞDE’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerde coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir bayram olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “Türk Milleti inanç ve kararlılıkla yedi düvele karşı mücadele vererek, büyük bir destanı yazmış, bunu da 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak tescil etmiş ve bütün dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemli ise onun korunması ve geliştirilmesi de o kadar önemlidir. Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz' tarihi mesajı ile bunu vurgulamıştır. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına 23 Nisan’ı bir bayram olarak hediye ederek onları onore etmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli dans ve halk oyunları gösterisi sunuldu, şiir okundu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!