Evita Müzikali büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Evita Müzikali büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 12:30

Evita Müzikali büyüledi

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Arjantin tarihinin en tartışmalı figürlerinden, eski Devlet Başkanı Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayat hikayesini, gençlik yıllarını, hareketli ve güçlü karakterini konu alan 'Evita Müzikali'ni prömiyerle sahneye taşırken sanatseverlerle tarafından büyük ilgi gördü.

Andrew Lloyd Webber tarafından, Tim Rice'ın metinleri üzerine bestelenmiş, şimdiye kadar yazılmış en ünlü şarkı sözlerine ve en muhteşem sahne müziklerine sahip olan 'Evita Müzikali Mersin Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde prömiyer gerçekleşti. Eserin prömiyerine Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Serbülent Biçer ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 saat süren temsilde; Arjantin tarihinin en tartışmalı figürlerinden, eski Devlet Başkanı Juan Peron’ un eşi Eva Peron’un hayat hikayesini, gençlik yıllarını, hareketli ve güçlü karakterini konu alırken, muazzam bir zenginlik, güç mücadelesi ve sonunda azizelik rütbesine yükselişine kadar tüm yönleri ile sahneye taşdı. Mersin DOB Orkestrası, koro ve bale sanatçıları ile birlikte hayat bulan eseri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Caner Akın’ın Rejisörlüğü ile sahneye konulurken, Orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov üstlendi. Koro Şefi: Anıl Aydın, Dekor: Özlem Topuz, Kostüm: Olcay Engin Kaymaz, Koreograf: Emre Karaca, Işık: Tarı Deniz imzası taşıyor.

'Evita Müzikali' ilk gösteriminin ardından 30 Mart'ta saat 20.30'da Gala ile sanat severler ile buluşacak. Biletleri satışa çıkmadan büyük ilgi gören eser 18 Nisan'da saat 20.00 ve 20 Nisan'da saat 15.00'de yeniden sahnelenecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!