Mardin’de şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 22:12

Mardin’de şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği

Haberin Devamı

Salih KESKİN/MARDİN, (DHA)- MARDİN Valisi Tuncay Akkoyun, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine katıldı.

Mardin Valiliği’nce, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, bir otelde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. Programa Vali Tuncay Akkoyun, Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Mardin Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Deniz Malkoç, AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, Vali Yardımcıları Abdullah Demirdağ, Hasan Kurt, Osman Çelikkol, Muhammed Taha Canpolat, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Eroğlu, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Haberin Devamı

‘VATAN TOPRAĞIMIZI, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN DESTANSI MÜCADELESİNE BORÇLUYUZ’

Programda konuşan Vali Akkoyun, her şehit ve gazinin milletimizin kutlu bir değeri olduğunu ifade ederek, “Siz kıymetli emanetimiz olan şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri ile iftar sofrasının bereketini paylaşmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü cennet vatanımızın her bir karışı, Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin kanları ve fedakarlıklarıyla yoğrulmuştur. Canımızdan aziz bildiğimiz vatan toprağımızı, Malazgirt’ten, İstanbul’un Fethine, Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşı’na, terörle mücadeleden 15 Temmuz hain darbe girişimine, şehitlerimizin ve gazilerimizin vermiş olduğu destansı mücadelesine borçluyuz. Bugün bizlere düşen şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıkarak devletimizin bu topraklarda ilelebet payidar olması için var gücümüzle çalışmak ve gayret etmektir. Milletimiz, milli ve manevi değerlerimize yönelecek her saldırıyı birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf ederek bu uğurda şahadet mertebesine erişen ecdadımızın ebedî istirahatını huzur içerisinde sürdürmesini sağlamaya devam edecektir. Şahadet mertebesine erişen kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilik ile müşerref olan fedakâr gazilerimizi de hürmet ve şükranla yad ediyor, aileleriyle sıhhatli, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!