Mardin’de İsrail protestosu

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de İsrail protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2024 14:43

Mardin’de İsrail protestosu

Haberin Devamı

Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- MARDİN’de sivil toplum kuruluşları, Cuma namazı çıkışı İsrail'i protesto ederek, Filistin'e destek ve Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu.

Kentte faaliyet yürüten 60’a yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Cuma namazı çıkışı Ekrem Oy Camii önünde toplanarak, Gazze’ye yönelik saldırılar nedeniyle İsrail'i protesto etti. Kalabalık, sık sık 'Mardin’den Gazze'ye direnişe bin selam’ sloganları attı.

Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü Necmettin Başboğa, "İsrail hiçbir hukuk, uluslararası anlaşma ve sözleşme tanımıyor. Kadın, çocuk ve yaşlı demeden bütün Filistin halkına katliam uyguluyor. Bir avuç mazlum ve sahipsiz Gazze halkına karadan, havadan ve denizden vahşice saldıran İsrail’e karşı somut bir adım atılmasını bekliyoruz. Mardin STK Platformu bileşenleri olarak mazlum Gazze’nin haklı direnişini selamlıyor ve katil siyonist İsrail’in vahşi saldırılarını şiddetle lanetliyoruz. Ramazan ayının bereket ve rahmet ikliminde Müslümanların şuur ve basiret içinde ortak dayanışma göstermelerine vesile olmasını niyaz ediyoruz. Yaşasın Gazze’nin haklı direnişi, kahrolsun katil Siyonistler ve işbirlikçileri” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!