Milli okçudan köyüne vefa çeşmesi

Güncelleme Tarihi:

Milli okçudan köyüne vefa çeşmesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 16:18

Milli okçudan köyüne vefa çeşmesi

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA'da, gösterdiği başarıların ardından Okçular Vakfı'na transfer olan A Milli takım sporcusu Sevim Yıldır (33), köyü Karaoğlanlı'ya çeşme yaptırdı.

Konya Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği okuyan Yıldır, boş zamanlarında binicilik eğitimi almaya başladı. Gittiği binicilik kursunda okçuluk eğitiminin de verildiği öğrenen Yıldır, binicilikle birlikte okçuluk eğitimi de aldı. 2012 yılında mezun olup, memleketi Manisa'ya dönen Yıldır, 2014 yılında ilk defa Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde profesyonel olarak eğitim almaya başladı. Makaralı büyük kadınlar kategorisinde ok atan Yıldır, iki yıl gibi kısa bir sürede milli takıma yükseldi. 2016'da milli takıma seçilen Yıldır, dikkat çeken başarılarının ardından Okçular Vakfı'na transfer oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun A Milli takım sporcusu Yıldır, Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki köyü Karaoğlanlı'yı unutmadı. Yıldır, ihtiyaç üzerine köy meydanına çeşme yaptırdı. Köy sakinlerini de mutlu eden çeşme büyük beğeni aldı.

'ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KÖYÜ DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ'

Köyüne vefa borcunu ödediği için mutlu olduğunu belirten Yıldır, "Bu köydenim. Annem de babam da bu köyden. Köylülerimizin de böyle bir talebi vardı. Köylülerimizin faydalanması adına böyle bir çeşme yaptırmak istedim. Köy meydanımızda bu şekilde güzel bir görüntü oluştu. Köy halkı da beğendi, olumlu dönüşler aldım. Köyün başka bölgelerine de yaptırmam konusunda talepleri de oldu. Elimizden geldiğince köyü daha da güzelleştireceğiz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!