Onikişubat Belediye Başkan Adayı Toptaş, projelerini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Onikişubat Belediye Başkan Adayı Toptaş, projelerini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2024 15:23

Onikişubat Belediye Başkan Adayı Toptaş, projelerini açıkladı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanifi Toptaş, düzenlediği bir basın toplantısıyla projelerini açıkladı.

Hanifi Toptaş, Onikişubat'ta 6 Şubat'ın getirdiği maddi, manevi ve psikolojik etkilerinin olduğunu, projelerin ana eksenin de bu hasarların bertaraf edilmesinin yer aldığını söyledi. Bu bağlamda göreve gelir gelmez ilk olarak yerinde dönüşüm ofisleri kuracaklarını ifade eden Toptaş, şunları söyledi.

"6 Şubat'ın getirmiş olduğu etkiler dediğimizde karşımıza çıkan en önemli sorunlardan bir tanesinin barınma sorunu olduğunu ve iş yeri stokunun azaldığını görüyoruz. Bugün Kahramanmaraş'ta 100 adet konut varsa bu 70'e düşmüş durumda. Ve 100 adet iş yeri varsa bu da yine aynı şekilde 70'e düşmüş durumda. Bir taraftan tabii ki bununla alakalı bir yol kat edildi, kalıcı konutlarımız inşa ediliyor. Cumhurbaşkanımız 10 bin adet konutun teslimatını yaptı. Bir taraftan şehir merkezimizde, Onikişubat sınırlarımızda kalan Azerbaycan Mahallemiz, Şazibey ve Hayrullah Mahallemizde 10 bin konut artı iş yeri bir taraftan yapılıyor. Yine aynı şekilde de yine Altınova'da da inşallah rezerv alan olarak ilan edilen ve bakanlığımız tarafından kalıcı konutlar inşa edilecek yerlerimiz var. Bu şekilde biraz konut sayısını artıracağız. Bir taraftan da bizim orta hasarlı yapılarımız var. Bakanlığımızın yapmış olduğu bir mikro bölgelendirme çalışmaları ve bu mikro bölgelendirme çalışmalarında da uygun olmayan alanlar var. Bununla alakalı süreç de büyükşehir belediyemizle devam ediyor."

Haberin Devamı

Onikişubat belediye Başkan Adayı Hanifi Toptaş ayrıca, göreve gelince ilgili odalar ve paydaşlarla birlikte yatay mimariye uygun şehir planlaması yapacaklarını, oto tamircilerinin tek bir yerde toplamak adına Onikişubat oto sanayisini, mobil firmaları için mobilya shovroom merkezini hayata geçireceklerini belirtti.

Toptaş, ayrıca kırsal mahallerin düzenli gelişimini sağlamak amacıyla da alternatif kırsal yaşam alanları oluşturacaklarını, park sorununu gidermek için otopark projeleri yapacaklarını, yerinde hizmet için mobil iletişim araçlarını mahallelere göndereceklerini, engelliler için engelsiz yaşam merkezi yapacaklarını ve kent bilgi sistemi ile de belediye hizmetlerini dijital ortama taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!