Deprem Öyküleri Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Deprem Öyküleri Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2023 13:59

Deprem Öyküleri Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Edebiyat Sanat Derneği (MESDER) tarafından düzenlen Deprem Konulu Ulusal Öykü Yarışması’nda derece girenlerin ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yaşanan acıları unutturmamak adına düzenlenen yarışmaya yazarların ilgisi yoğun oldu. Birincinin 10 bin, ikincinin 7 bin 500, üçüncünün 5 bin ve mansiyonun da 3 bin lira ile ödüllendirileceği yarışmaya 220 yazarın depremi ve sonrasında yaşanan acıları anlattığı öyküler jüri tarafından değerlendirildikten sonra ödül almaya layık görülen eserler belirlendi. Ödüller ise düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan MESDER Başkanı Lutfi Bilir, yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanında öyküler gönderildiğini ve öykülerin hepsinin de birbirinden güzel olması nedeniyle jürinin değerlendirme yaparken zorlandığını söyledi. Yarışmaya 220 eserin gönderildiğini ifade eden Bilir, “3 ay önce, Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneği ve MADO işbirliğiyle ülke çapında 'Deprem Öyküleri' adı altında bir yarışma düzenlendi. Amacımız, depremde yaşanan acıları unutturmayarak bu hikâyelerle yaşatmaktı. Yarışmaya ortalama 220 öykü katıldı ve jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi” diye konuştu.

Yarışmanın sponsoru iş insanı Mehmet Kanbur ise Kahramanmaraş için her zaman ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirterek, “Bizim sevdamız Kahramanmaraş. Derneğin böyle bir çalışması olduğu için bize de bir talepte bulundular. Biz de ‘Bu iş Kahramanmaraş’sa, Kahramanmaraş’ın gücüne güç katmaksa bizim sevdamız Kahramanmaraş’ dedik. Ben her zaman şöyle düşünüyorum. Bugün toplum halinde geriyi görmediğimizden ileriye gidemiyoruz. Bu yazılar bizi ileriye götürmek içindir. Yarışmaya katılan bütün yazarlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren yazarların ödülleri verildi. Yarışmaya Karaman’dan Vatan Neresidir? Eseriyle katılarak birinci olan İbrahim Şaşma’nın ödülünü Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek verdi. İkinci olan Son Tirat: Büyük K’ayıp eserinin sahibi Eskişehir’den Gülşah Demirci’nin ödülü Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kalbimin Zâl Kabri eseriyle üçüncü olan Erzurum’dan Yaşar Bayar’ın ödülünü İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman verirken, Çoklu Yıkılmış Kişilik Bozukluğu eseri ile mansiyon ödülüne layık görülen Erzurum’dan Ali Katkat ise ödülünü Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Gökşen’in elinden aldı.

Jüri üyelerine de teşekkür plaketi verilirken, yarışmada ödüle layık görülen yazarlar, yaptıkları konuşmada yarışmayı düzenleyen MESDER yönetimine teşekkür edip, 6 Şubat2ta yaşanan felaketin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundular.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!